Végre elmúlt, ennek is vége, az iskola udvara üresen áll...

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_kep0950-k.jpgKedves Noémi!

Gratulálok a munkátokhoz!! Tudom, hogy te nem kiválogattad az ügyes gyerekeket, hanem úgy ahogy jöttek befogadtad a családodba és szeretettel neki álltál gyúrni, nevelni őket.. És azt is tudom, hogy a lányaid nemcsak eredményesek, hanem szépek, vagányok, olyanok, hogy jövendőbeli munkaadójuk,  és a férjük is, de a jövendőbeli gyerekeik is majd nagyon hálásak lesznek a ti becsületes munkátokért, azért a szép nevelésért, melyet őnekik adtatok.

Igen ékesen bizonyítjátok ti ott Kovásznán, hogy Isten selejtet nem teremt!! Köszönöm, hogy ebben a hitemben megerősítettetek.

A jó Isten áldjon meg benneteket egy szép, eredményes nyári vakációval.

Szeretettel,

Cs.t.

Kedves Csaba Testvér, kedves Munkatársak, Jótevők!
Pár perccel ezelőtt adtunk hálát a jó Istennek a 2011- 2012- es tanév minden jótéteményéért, öröméért, munkájáért.
A kipirult arcokon, a nevelők könnyes szemein látszott, hogy van miért köszönetet mondani. Az a sok ember, aki bekopogott hozzánk, elhozta szerény vagy bőkezű adományát, mind Isten ajándékai voltak számunkra.
Munkatársaink és gyerekeink áldássá váltak, sokat tanultunk tőlük, sokat dolgoztunk együtt, imádkoztunk, kirándultunk közösen.
Kicsi családunkról szeretnék beszámolni, arról a családról melyben oly jól érezzük magunkat, melyben megtapasztaljuk nap mint nap a szeretet hatalmát, a megbocsátás örömét, az együttérzés melegét. Az a tömérdek jó, amit kapunk lányainktól, szavakban le sem írható.
Az elmúlt tanévben természetesen a tanuláson volt a hangsúly, gyerekeink jövője nagyon függ az iskolában elsajátított tudománytól. Eredményeink jók, de tudom, hogy minden egyes gyerekünkben még sok tartalék van, amit jövő tanévben a felszínre szeretnénk hozni. Piroska osztályelső lett, 7,96-os eredménnyel, szakosztályban. Most érettségizni fog, ugyanúgy, mint Zsuzsa, aki 8,53-at ért él. Xénia 9,00, Edina 9,26, Bogi 9,36, Szilvia 9,21, Annamária 8,11, Anna 9,47, Mónika 8,69, Andrea 9,15. Eredményeiket azért is tartom fontosnak kiemelni, mert bizony sokszor egymagukra maradva tanultak, saját erőből, amikor minket a kötelesség másfelé szólított.
Családunkban a lányok gyűjtik a recepteket, otthon volt, amit ki is próbáltak, szüleik nagy csodálkozására. Szeretünk gyógynövényt gyűjteni, varrni, besegíteni a konyhán, a kertet gondozni. Virágaink is ragyognak a szépségtől. A házimunka nem jelent gondot, bármelyikük képes lenne egy családot ellátni, mosás, vasalás, takarítás terén. Sokat kirándultunk, imádkoztunk. Kikönyörögték idén, hogy közösen menjünk el a csíksomlyói búcsúra és sikerült ezt megvalósítani, mert Isten támogatókat küldött, akik kifizették a vonatjegyeinket és még fagyira is maradt.
Zsóka befogadott minket, volt hol aludni...soha nem fogjuk elfelejteni azt a két éjszakát, amikor a kápolnában, földön aludtunk, de az Oltáriszentség karnyújtásnyira volt tőlünk. Valahányszor fölébredtünk, a Fény vonzotta szemünket és akaratlanul is fohászt mondtunk, imádkoztunk. A Kálvárián fölmenni ezekkel a lányokkal, akik ugráltak, mint a kis bárányok és szedték a sok mezei virágot, hogy fölékesítsenek minden keresztet - ez olyan emlék marad, amit nem lehet szívünkből kitörölni. Kegyelmekben gazdag volt a virrasztás is a kegytemplomban, körülvéve a zarándokok sokaságától, erőt merítve más emberek hitéből. Nagy öröm volt ott régi ismerősökkel találkozni, gyónni, áldozni! De jó, hogy hagytuk magunkat rábeszélni!
Esténként közösen imádkozunk és énekelünk, ezek a percek a legszebbek, mert mindenki frissen mosakodva, tiszta pizsamában, összekulcsolt kézzel ad hálát a sok jóért, amiben részesülünk. A gyerekek imája hamar odatalál Istenhez, aki meghallgatja kéréseinket.
Énekelünk is becsülettel, sokszor tanulás helyett is, de az nagyon jó dolog és bizony a gyengébbeket segíti, hogy leküzdjék félénkségüket. Minden lányunk játszik hangszeren, van, aki hárman is.
Nagy kihágások nem voltak, a kisebb szabálysértéseket megoldottuk.
Hálásak vagyunk Istennek, hogy jóakaratú gyermekekkel ajándékozott meg minket és köszönjük, hogy sok szépet és jót tudunk tőlük tanulni!
Áldd meg, Teremtőnk, mindazokat, akik nélkül nem tudnánk létezni, akik gondunkat viselik, vigyáznak ránk, segítik munkánkat, imádkoznak értünk!
Szeretettel,
Noémi,
Kovászna, 2012. 06. 21.