Béke és nyugalom

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_1815227.jpgJelen rohanó világunkban ábrándnak tűnhet a belső béke, a harmónia állapotában létezni, pedig megvalósítható, hiszen mindannyian, minden egyes ember ezzel a belső békével érkezik a Földre.

A tudomány és a technika rohamos fejlődése nagy nyomást gyakorol az emberekre. Olyan időkben élünk, amikor majdnem mindenki szalad, ideges és nyugtalan.
Egyre több fiatal hal meg, mert nem tud lépést tartani a változó világgal.Egyre többen vesztik el lelki nyugalmukat és a problémák gyors megoldását keresik. Ha Jézus Krisztus példáját követjük és átadjuk tanítását másoknak is, akkor rájövünk arra, hogy az a lelki békesség, amit az Ő tanításából kapunk nem olyan, mint amit a világ ad. Istennek és Jézusnak a békessége, minden értelmet meghalad. Egy olyan belső békesség, amiben a gondjainktól megszabadulhatunk, mikor átadjuk magunkat Isten akaratának. Isten elfogad bennünket, úgy ahogy vagyunk. Nem azért , mert jó írók, vagy szónokok vagyunk, nem azért, mert rendszeresen imádkozunk, hanem azért, mert szeret bennünket.
Amikor a lelki békességet, nyugalmat kutatjuk, meg kell vizsgálni, milyen békesség van a mindennapi életben? Vannak olyan emberek, akik a tanulmányaikban keresik a lelki békességet. Mások a zenével, énekkel keresik, de nem találják a belső békét. Van ,aki az alkohollal, a kábítószerrel próbál elmenekülni az élet problémái elől,de a kijózanodás után még nehezebb lesz minden. Sem az alkohol, sem a kábítószer nem ad tartós belső nyugalmat. Amikor Isten az embert teremtette, akkor adott belső békességet is, de akik erre nem jönnek rá, azok soha nem találják meg a belső nyugalmukat. Sok olyan ember van : életerős férfiak, csinos hölgyek, akik az életük nagy részét a boldogság keresésével töltik, de nem találják meg, mert a békesség, boldogság keresését a külső és nem a belső szépségükkel keresik.
Az a lelki békesség, amit Isten adott, még most is megvan, de lelkünk mélyére kell nézni, hogy megtaláljuk azt. Rendszeresen meg kell vizsgálnunk a lelkiismeretünket, hogy meglássuk az élet igazságait. Ne féljünk feltárni lelkünket és ne féljünk magunkba tekinteni, mert Isten szeret minket. Sok ember azért fél elcsendesedni, mert rájön, hogy sokat vétkezett, de ne felejtsük el, bűneinket megbánhatjuk, bocsánatot nyerhetünk és ha tudatosan keressük a lelki békét és nyugalmat, akkor meg is találjuk azt.
Kis Katinka - Kovászna
2013. 03. 10.