Köszönet Nagyszalontáról

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Koszonet-nagyszalontarol/viewsize/dscf2228.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Koszonet-nagyszalontarol/viewsize/dscf2228.jpg

Köszönet NagyszalontárólÖrömmel köszöntjük a nagyszalontai gyermekvédelmi központból, ahol húsvétra készülődve sok-sok apró örömöt és huncutságot élünk meg  a nagyböjti szent időben.

 

 

Kedves Támogatóink, Jótevőink!

Örömmel köszöntjük a nagyszalontai gyermekvédelmi központból, ahol húsvétra készülődve sok-sok apró örömöt és huncutságot élünk meg  a nagyböjti szent időben.
Hálásan köszönjük imáikat, anyagi és szellemi támogatásukat: Varga Zolika szemműtéte sikeres volt, a  gyermek visszanyerte jobb szemével a látást!
Menyhárt Ernő szászvárosi házvezető meghívására március 14-15-én Szászvároson jártunk, ahol Imreh Réka nevelő tíz fős leánycsaládja részt vett a város magyarjainak ünnepi megemlékezésén: a kedves Bíró Antal atya verseit adták elő.
Kamaszaink egyre aktívabban kapcsolódnak be a kulturális programokba; jelenleg a húsvéti misztérium játékra (Passióra) készülünk, melyet legelőször Szegeden jólelkű László atya és Békéscsabán kedves Antal atya meghívására adunk elő.
Marika családjában az év eleji állapotokhoz képest, nagyon szépen haladnak a gyermekek, mind a tanulásban, mind lelki-szellemi fejlődésben, melyben sokat köszönhetünk az  önkéntesek kitartó munkájának. Nagylányaink főzéstudományát minden vasárnap megízlelhetjük és dicsérhetjük is.
Vasárnap du.Laci nevelő vezetésével kirándultunk a közeli fákhoz (amit itt erdőnek neveznek) lévén hegyek dombok tekintetében nem állunk jól errefelé. A verőfényes nap és az érintetlen ősi környezet remek lehetőséget nyújtott arra, hogy önfeledt bújócskázásba merüljenek. A vadnyulak gyorsabbnak bizonyultak a gyerekeknél, de ez nem szegte kedvüket, hisz néhány perccel később az őzeket is megkergessék. Igaz iskolai futóbajnokunk nem volt velünk.
Sanyi nevelő sokat vállal a sóföri teendőkből is, egyik- másik kollégával karöltve, hisz Marika vezetői engedélye éppen renoválás alatt van.
A szegedi Boros József tanár úr két tanítványa és a békéscsabai vasárnapi iskola jóvoltából gyermekeink egyre ügyesebben furulyáznak!
Arany János Szalontáról írt verseivel mutatkoztunk be a vasárnapi iskola debreceni rendezvényén, hála Istennek nagy tapssal jutalmazva a gyermekek teljesítményét.
Múlt hét folyamán befogadtuk a 6 éves Józsikát, kinek édesapja elmegyógyintézeti kezelés alatt áll, édesanyja súlyos epilepsziás, aki önállóan nem képes ellátni a gyermeket. A nagyszülők kérték, fogadjuk be, mert az áramszolgáltató felé olyan mértékű a tartozás, hogy újra munkába kell állniuk, hogy a kifizetés után újra legyen áram a lakásban...
Mai napon harmadjára járt otthonunkban és kérte 4 gyermekének a befogadását egy édesanya, aki nem tudja megoldania ellátásukat.
Lassan készülünk a június 13.-ai tanévzáró ünnepségünkre, melyre ezután is szeretettel várjuk Önöket.
Szeretettel kérjük továbbra is atyáskodó szeretetüket gyermekeink testi, lelki s szellemi gyarapodásáért, kivánunk békés, áldott nagyböjti készülődést Krisztus Urunk feltámadásának ünnepére.
Testvéri szeretettel gyermekeink és munkatársaink nevében:

Laci, Marika és Réka nevelők.

 

{zoomcat catid=567}