Meghívó!

Nyomtatás

ImageSzovátán lassan lassan elkészül a Szent József jegyeséről, Máriáról elnevezett épület is, melyben a nagy diákjaink kapnak szállást. Mária és József, ők ketten, a kis Jézussal alkotják a Szent Családot.

 

 

Beszélgetés közben sokszor rákérdeznek a fiataljaink, hogy létezik na is igaz szerelem, szent család? Megkérdezik, hogy milyen is egy igazi őszinte kapcsolat, szerelem? Sírig tart a házasság? Sokszor próbáltam az Egyházunk tanítását megfogalmazni, a szentírás fényében az ismerkedéstől kezdve az örök életig tartó hűséges házasságig. Szeretném ezeket a gondolatokat összeszedni és egy lelkigyakorlatos elmélkedésben szépen össze foglalni, július 18-22 között.

A test és a lélek össze tartozik, ezért a lelkigyakorlatunk alatt a megfogalmazott gondolatok mellett szeretnénk a szovátai házunk közel két hektáros udvarán egy szép parkot is kialakítani, a keresztény párkapcsolat egy – egy állomásával. Célunk az, hogy a fiataljaink és az otthonunkba látogató kedves vendégeink e parkot hosszan járva, egy – egy állomásnál megállva, elgondolkozzanak. Esetleg később is, a lelkigyakorlatunk egy - egy állomással kapcsolatos gondolatait magnóról meghallgatva,  megerősödjenek a szerelem és a házasság intézményének elfogadásában, értékelésében, vagy tovább lépési lehetőségre találjanak a saját kapcsolatuk rendezésében.

júl: 18. szombat: 

19.00 Elmélkedés a találkozásról: Ki vagyok én? Isten ajándéka?

júl:  19. vasárnap:

 

09.00 Elmélkedés az Ismerkedésről: Megismerni és megszeretni!

12.00 Ajándék létemet neked felkínálom!

18.00 A jegyes főpap és áldás a házasságkötésnél!

 

 júl:  20. hétfő:  

09.00 Nem anyóst, hanem örömanyát kaptál!

12.00 Fészek rakás, otthon teremtés!

18.00 Felelős apaság, anyaság!

júl:  21. kedd:

 

09.00 Családommal az Egyházban!

12.00 A család küldetése a társadalomban, építsük együtt Isten országát!!

18.00 Aranylakodalom: újból csak ketten vagyunk.

xx.00 Özvegy vagyok: Társam már haza ért!

xx.00 Mennyország - mennyország!!

A szállásért és a kosztért munkánkkal fizetünk.

Jelentkezni lehet Lengyel Jánosnál: Telefon: 0040753026564

                                                         E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

szeretettel, Csaba t.