Meghívó Szovátára!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_3719.jpgMeghívó Szovátára, 2013 július 7-14

 

 

Lassan, de biztosan közeledik a nyári nagy vakáció, és ha itt a nyár, akkor itt van a nyári táborok ideje is. A szovátai, a sóvidéki gyerekek évről évre megrendezik a nagy, vidám gyermek fesztivált, melyre szeretettel meghívják nemcsak a Szent Ferenc Alapítvány gyerekeit, hanem mindazokat, akik velük együtt akarnak eltölteni egy vidám hetet. Volt olyan tábor, mikor mi is Mózessel, s a választott néppel a pusztában zarándokoltunk, a tavaly Szent Ferenc első társai életét próbáltuk szeretettel megélni. Az idén a gyermek Jézus pajtásai akarunk lenni. Gondolatban szeretnénk elkísérni Betlehemből, az egyiptomi menekülésen keresztül Názáretbe, de szeretnénk vele zarándokolni Jeruzsálembe. Szeretnénk tanulni a gyermek Jézustól, játszani vele korabeli játékokat, dolgozni mellette, vele együtt hallgatni a bölcs papok tanítását. Nagyon szeretnénk megismerni, megszeretni azt aki érettünk gyermeké lett!!
A táborba július 7-én kell megérkezni, de az első tábori nap nyolcadikán, hétfő reggellel kezdődik, és 14-én vasárnap a délelőtti misével ér véget, ebéd után lehet haza indulni.
Program:


Július  8, hétfő:  Az ismerkedés, a bizalom napja.
Július  9,  kedd:  A béketűrés napja, egymás hibáit, az élet nehézségeit szeretettel elfogadjuk.
Július 1o, szer.:  A játék napja.
Július 11, csüt.:  A tanulás, a növekedés bölcsességben, kedvességben
Július 12, pént.:  A zarándoklat, az imádság napja.
Július 13, szom.:  A megtalálás, az öröm napja.
Július 14,  vas.:  A nyilvános működés kezdete.

A tábor alatt nemcsak hosszan kísérjük a kis Jézus élet útját egészen a nyilvános működés kezdetéig, hanem mindannyian a magunk hivatása szerint, próbálunk neki társasai is lenni. A közel 15o táborozó 1o- 12 nagy törzsbe lesz szétosztva, akárcsak a más években is. Minden törzsnek meglesz a maga sajátos feladata!
A táborba az idén is akárcsak más években egy pályaművel lehet jelentkezni. A beküldendő alkotás címe: egy nyári délután a kis Jézussal! Lehet írni, rajzolni, faragni, a lényeg, hogy a mű kifejezze azt, hogy te mivel lettél gazdagabb a gyermek Jézus társaságában.
Bátran indítsátok be a fantáziátokat, alkossatok, dolgozzatok, a legjobb műveket majd a táborban be is mutatjuk, elé fogjuk adni.

 

Cs.t

 

Szeretettel várjuk jelentkezéseteket, pályázataitokat amelyben nevet és életkort kell elsődlegesen feltüntetni. A pályázatban föl kell tüntetni, hogy milyen csoporthoz szeretnél tartozni. A következő lehetőségek közül lehet választani:
Aki úgy érzi, hogy írói tehetségét meg szeretné mutatni és kamatoztatni az jelentkezhet az irodalmi csoportba. Kézügyességét pedig kipróbálhatja a nemezelők, a faragók, a festők, asztalosok, varrok, játék készítők csoportjába. Mivel nem csak irodalmárokból és kézművesekből tevődik össze a világ  ezért fontosak a természet kedvelők akik a héten csatlakozhatnak a természet barátokhoz, akik sok meglepetést tartogatnak számotokra. Minden jó ha a has is jól van, aki úgy érzi, hogy a héten finomságokkal  édességekkel szeretné meglepni a társait, akkor jelentkezhet a szakácsok csoportjába. Mit ér a jókedv zene nélkül aki jókedvre szeretne pendülni  a héten ne hagyja ki a lehetőséget, hogy csatlakozzon a zene csoporthoz és a színművészek csoportjához.
Mindezt ha látni szeretnéd és úgy érzed, hogy jó móka lenne az események rögzítésére,és keresgélnél érdekes jeleneteket, akkor jelentkezhetsz a médiásokhoz.
Kívánok mindenkinek megfontolt választást egy jó évzárást és mielőbbi jelentkezést.
Szeretettel:
Éva