Torockóra látogatott Szent László

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Torockora-latogatott-szent-laszlo/viewsize/Szt.Laszlo033.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Torockora-latogatott-szent-laszlo/viewsize/Szt.Laszlo033.jpg'

Szt.Laszlo033.jpgKedves Csaba testvér, a Szent László ereklyét várva az ünnepség előtti napokon sokat beszélgettünk a gyermekekkel a mi nagy szentünkről. Most, hogy ilyen szépen megvolt nálunk is az ünnep, megkértem néhány gyermeket, írják le, Szent László példája őket mire tanította? Elküldök néhányat közülük.

 

 

Szent László arra tanít, hogy ha bajban vagyunk, akkor ne bújjunk be a sarokba és hisztizzünk, hanem bármilyen módon álljunk fel és próbáljuk megoldani a bajt.  Arra is tanít, hogy próbáljunk meg úgy felnőni, hogy a körülöttünk levőknek ne okozzunk gondot és csalódást, mert ő is arra igyekezett, hogy mindig a legjobbat hozza ki népének.
Sófalvi Szabolcs, 11 éves
A március 27.-i ünnepség ami egy vasárnap volt, nagyon tanulságos esemény volt számomra. Sok ember megjelent, köztük Csaba testvér és sok papbácsi és szalontai gyermekek is jöttek. Az ünnepség alatt sok mindent tanultam, például  azt, hogy merjünk belekezdeni különböző nehézségekbe és merjünk küzdeni , vállalni a feladatokat, mert csak így juthatunk messzébb és így fogunk többek lenni. Küzdelem nélkül nem fogunk elérni semmit. Szent László még arra is tanít, hogy nem kell megijedni a nehézségektől, hanem bátran neki kell iramodni és ha némi kudarccal is, de győzve hajtsuk végre az előttünk álló feladatokat. Visszatérve az ünnepségre : nagyon jó volt  a mise és Csaba testvér  megmagyarázta nekünk Szent László vitézségét és jóságát. Nagyon jó volt az egész ünnepség és köszönöm Csaba testvérnek, hogy érthetően átadta nekünk ezt az üzenetet.
Balogh Magdolna , 15 éves
Szent László azt tanította nekem, hogy sohase adjam fel, mert ő sem adta fel, amikor a kunok támadták meg. Még ha akármilyen fájdalom és nehézség is van, ne adjam soha fel. És még azt tanultam, hogy ne egy-két napig szeressem a barátaimat, hanem örökkön örökké. Még azt is tanultam, hogy én is példakép lehetnék másoknak, nem harcban, hanem kitartásban, remélem sikerülni fog, ha Isten is akarja.
Oláh Tibor, 14 éves
A napokban sokat beszélgettünk Szent Lászlóról és hősiességéről. Szent László sok mindent tanított számomra. Azt, hogy mindig tudjak megbocsájtani másoknak , hogy mindig tisztességesen végezzem el az Istentől nekem rendelt feladatokat és a feladat felé vezető úton bízzak Istenben és sose torpanjak meg semmi nehézségek elől. Mindig igazságosan ítélkezzünk mások felett. És hogy ne szóval és üres beszéddel bizonyítsuk be, hogy mennyire szeretjük Istent s társainkat, hanem mutassuk is meg nekik, hogy igenis szeretjük őket, hisz Szt. László is nap mint nap megmutatta, hogy mennyire szereti Istent és a népét. Szent László úgy érte el mindezt, hogy szövetséget kötött Istennel. Nekem nagy örömet szerzett Csaba testvér szentmiséje és az ő szava sok mindenre rádöbbentett, amit meg szeretnék neki köszönni. S az, hogy az ereklye elé járulhattam,megtiszteltetés volt számomra.
Én mindezt meg szeretném köszönni Csaba testvérnek.
Sófalvi Márta, 15 éves
Szeretettel köszönöm én is neked !
Iringó

{zoomcat catid=1133}