Férfi lelkigyakorlatot Tusnádfürdön

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Tusnadfurdoi_hazunk/thumbs/1231_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Tusnadfurdoi_hazunk/thumbs/1231_b.jpg

ImageKedves Testvérem!

Szeretettel meghívom minden külső és belső férfi munkatársamat május 1-4 között, a Szent József tiszteletére szentelt lelkigyakorlatra, a Tusnádfürdői házunkba.

A lelkigyakorlat célja, hogy mi, a Szent Ferenc Alapítvány férfi munkatársai, Istenhez és egymáshoz való tartozásunkat átgondoljuk és elmélyítsük. Szeretnénk, Székelyföld egyik legkedvesebb szentjének, Szent László királynak a tiszteletére egy kápolnát kialakítani a tusnádi gyermekvédelmi otthonunkban. Azt akarjuk, hogy Istennek otthont építve a Tusnádi házunkban, mi magunk is élő otthonaivá váljunk a Szentháromságnak. Szenté téve környezetünket, szeretnénk mi magunk is megszentelődni, imádságban, munkában. A napi közös imákat, elmélkedéseket, váltogatja a kemény munka, melyet esténként egy-egy üveg sörrel, baráti beszélgetéssel szeretnénk leönteni.

Éppen ezért nem csak szentírást, imakönyvet kell hozni magunkkal, hanem ki teheti, szerszámokat is, egy-egy lámpatest, leesett szappan vagy függönytartó felszerelésére, ecsetet, a lakozáshoz, festéshez, csavarhúzó a kotyogó kapcsolókhoz, dugókhoz, mit a gyermekeknek sikerült a falból itt ott kipiszkálni.
Egydolog biztos, elmélkedés, vetett ágy, betevő kenyér, és kétkezi munka lesz mindenkinek. Ha az idén is olyan buzgóság, jókedv és vidám szorgos munka lesz mint tavaly, akkor hiszem, hogy Isten, és az ö kedves szentje, László király örömét fogja lelni bennünk.
Nagyon örvendenék, ha idejében Tibinek jeleznétek a részvételi szándékotokat.
Kisebb testvéri szeretettel, cs. t.