Pici beszámoló Tusnádról

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Tusnadi-gyerekekk-2008/thumbs/img_6820.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Tusnadi-gyerekekk-2008/thumbs/img_6820.jpg

ImageTusnádfürdő egy szép hely és az ottani bennlakó gyerekek még sokkal szebbek.

 

 

Csaba testvérnek van ott is egy háza.Néhány napot ott tőltöttem, igazi felüdülés volt!

A gyermekek eleinte csak nézegetettek, hogy ki ez a bácsi, de azután hamar megbarátkoztunk.
Szinte harc alakult ki, hogy kinek az asztalához üljek vacsoránál. Azután behívott az egyik fiúcskákból álló csoport mesélni.
Kicsit meglepődtem, mert sokan mondják, hogy a gyerekek inkább TV-t néznek és már a könyv nem is érdekli őket.Versengve kapták elő a szebbnél szebb misekönyveket és mindenki kérte, hogy abból meséljek! Megegyeztünk. A meséket figyelmesen hallgatták és még énekeltünk is. Nagyon jó volt velük tölteni az időt.Mindegyiknek megvolt a módszere, hogy hogyan szerettesse meg magát. Jocó elvitt a forráshoz és közben mesélgetett. Zsolti nagyon szépen tud mosolyogni.
Egy csőből csináltam nádsípszerű hangszert. Nagyon ügyesek voltak, hamarosan szólt, egyszerre több is.Este aki a tányérját szépen kitörli, annak igértem egy ilyen sípot. Aznap este nem sok gond volt a mosogatással , csak úgy ragyogtak a tányérok!
A nevelők is kedvesek, barátságosak voltak. Az tűnt fel nekem, hogy mennyire szeretik a gyerekeket! Erika nevelő egy pici kislányt, úgy babusgatott mintha a sajátja lenne! Szabolcs nevelő a kis fiúcskákat, akik leginkább aranyos kutyusokból álló csapatra emlékeztettek, ügyesen és nagy szeretettel terelgette.
Ceci nevelő mindenkinek segít , bátorít és vígasztal.
Mindenkinek ajánlom, hogy érdemes elmenni és megtapasztalni, hogy aki ad, az százszorosan kap vissza szeretetet!
Boros András