Köszönettel

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_1csoda.JPGA Szent Ferenc Alapítvány és a Hargita Megye Tanácsa, valamint a Hargita Megyei Gyermekvédelmi
Hatóság közti munkaviszony, negyedszerre öltött testet, vált a gyermekek támaszává, a jelen pályázati tartalom keretében.

 

Hargita megyében több akkreditált napközi otthonunk működik, csoportonként 15-20 gyermekkel. Ezeket a kis otthonokat, Csaba testvér több esztendővel ezelőtt kezdte szervezni, válaszként a kisgyermekek körében elterjedt iskolai elhagyásra, a hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőtlenségére az iskolai teljesítményük, és a jövőbeli érvényesülési lehetőségeik tekintetében.
Mára ezek az otthonok valódi mentőcsónakokká váltak a helyi egyházi közösségek, a helyi önkormányzati erők és számos magánember szövetsége, összefogása révén.
Ez az alternatív, önállóan fejlődő és működő gyermekvédelmi háló, prevenciós és integrációs szerepet tölt be.
“Jézus Krisztus nem azért jött, hogy bárkit is elítéljen, hanem azért, hogy megváltson bennünket. Nem azt akarja, hogy elessünk, hanem, hogy éljünk, s az életünk bőségben legyen. Boldogságot, örömet hozott a földre, az Ő örömét akarja átadni nekünk! Ö ami legfontosabb szövetségesünk, engedjük Teremtőnket az életünkbe!
Szeretettel, Csaba t. “
“Uram, te hányszor próbáltál összegyűjteni bennünket, mint kotló a csibéit? Jó szóval biztatsz, adtad a szeretet parancsát, és megmosod könnyeiddel lábainkat. Mindent jóságosan nekünk adtál, élhetnénk csendesen paradicsomi békességben. Jól feltarisznyáztál, mindenünk megvan.
A föld csodás termékenysége szaporít nap mint nap kenyeret nekünk, és van annyi agyag, kő, hogy építhetünk mindenkinek házat, tanyát, otthont ezen a földön. Van annyi vasérc, réz, mangán, hogy egy-egy autó is jutna a családjainknak. Jut könyv, jó film, tiszta bor és csók, szerelem mindenkinek. Nem sajnálod tőlünk a boldogságot. És juthat gyermekáldás vagy vér a vérünkből, vagy mint Józsefnek a te szent akaratodból.”
Csaba testvér gondolatával kívánunk Istentől Áldott Ünnepeket a Hargita Megyei Tanács és Gyermekjogvédelmi Hatóság munkaközösségének.
Isten fizesse