Magyar Szabadságért Díj átadása 2015

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_bcs_2931.jpgBöjte Csaba, ferences rendi szerzetes vehette át június 27-én a Magyar Szabadságért Díjat amit minden évben olyan személyeknek ítél oda a kuratórium akik kiemelkedő munkát végeznek a magyarságért.

 

 

Böjte Csaba testvér a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozójaként tevékenységével, bátor kiállásával meghatározó módon hozzájárul a magyarság szellemi és erkölcsi értékeinek ápolásához, életben tartásához mind az anyaországban, mind a határainkon túl. Áldozatos szolgálata nyomán kilátástalan helyzetben élő gyerekek kapnak esélyt egy értelmesebb, boldogabb életre, Isten szeretetében.” állt a díj indoklásában.
Az elismerést, a gödöllői Szentháromság templomban megtartott ünnepségen Gémesi György a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriumának elnöke és Koltay Gábor, a kuratórium tagja adta át.
A filmrendező méltató beszédében azon honfitársaink közé sorolta Böjte Csaba testvért akik a történelmi viharok, változások között is szilárd példaként állhatnak mások előtt, akik újra felemelkedést hozhtanak ebben az országban mert nem hagyják veszni értékeinket.
Böjte Csaba köszönő beszédében arról osztott meg egy példát a hallgatósággal, hogy mit is jelent az adakozó emberek segítsége a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkáján keresztül.
A rendezvényt Antal József egykori miniszterelnök özvegye, Klára asszony is megtisztelte jelenlétével. Az ünnepi műsorban Annus Réka és a Csenderes Együttes működött közre.
Az alapítvány a 
http://szentferencalapitvany.org/ és a www.magnificat.ro lapokon érhető el.
Bankszámlaszám:
10300002-20145639-00003285
Gödöllői Műsorok