Pünkösd Ünnepe Székelyföldön!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Otthonaink_Somlyo_IMG_E6786.JPGLassan itt van karácsony és húsvét mellett a legnagyobb keresztény ünnepünk, a Pünkösd. Jézus Krisztus által a Jóisten fontosnak látta kinyilatkoztatni nem csak azt, hogy szeret bennünket, hanem a Szentháromság nagy titkát is. Emberi értelmünkkel nem tudjuk felfogni a kinyilatkoztatás teljes mélységét, de üdvösségünk szempontjából fontos átelmélkednünk, hogy Teremtő Istenünk lényegéhez hozzátartozik a szeretetközösség. Életünk egyetlen célja, felnőni a Szentháromságos egy Isten szeretetközösségébe. Ezért minden évben Pünkösdkor próbáljuk méltóképpen megünnepelni ezt a kinyilatkoztatott, csodálatos titkot. 

Minden házunk tudja a maga programját, tudjátok, hogy a meghívóink soha nem kötelezőek, de ennek ellenére nagyon szeretném ha minél több gyerekünk részt tudna venni az alábbi három programon:
1. Zarándoklat: 17-én Szentegyháza és Csíksomlyó között. (természetesen akár az egészre is be lehet nevezni, ha a szabadidőt meg tudjátok szervezni). A Parajd - Csíksomlyó zarándokúton az alapítvány színeiben részt fog venni Pál Marika. A részvételi szándékotokat kérlek jelezzétek feléje: Pál Mária; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Amint mondtam, én az utolsó napokban fogok csatlakozni a zarándokmenethez.
2. Búcsú: Pünkösd szombatján a csíksomlyói búcsú. Az alapítvány gyerekei számára, a pünkösdi búcsúnál a szállásmegoldás a legnagyobb gond. A Szent István Házban minden évben túljelentkezés van, de mivel elkészült a csíkszeredai alapítványi vendégház melynek a működtetését Both Fodor Ildikóra bíztuk, ezért nála lehet érdeklődni szállás felől: Both Fodor Ildikó; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Csíkszeredában ha beteltek a helyek, akkor lehet érdeklődni Felvinczi Istvánnál is. Nála nemcsak szállást lehet kapni, hanem a pünkösd szombaton hajnalban onnan induló zarándoklatba is be lehet kapcsolódni.
3. Pünkösd vasárnapján Csíkszentsimonba a 13.00 órakor kezdődő szentmise, és az ünnepséget lezáró ló főválasztás. 
Mivel Székelyföldön soha nem választottak királyt hanem csak lófőket, s mivel kollégiumunk egyik alapképzése pont a lóvászat, ezért nem pünkösdi királyokat, hanem lófőket fogunk választani a Szent Ferenc Alapítvány diákjai közül. Erre az ünnepségre, akárcsak a pünkösdi búcsúra az alapítvány minden diákja, kollégája, támogatója, barátja hivatalos. E napi programon való részvételt Felvinci Istvánnal kell egyeztetni.
Atya, Fiú és Szentlélek, Szentháromság nevében voltunk megkeresztelve. E szeretetközösségből születtünk, életünk egyetlen célja, hogy felnőjünk a Szentháromság szeretetközösségébe.
Szeretettel várunk,
Csaba testvér
Kép: Csíksomlyó Szent István Otthon