Csíkszeredára érkezett a dévai Kolostori Kölyökszínház előadása

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_vlcsnap-error501.pngA Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei 2 évvel ezelőtt alapították meg Kolostori Kölyökszínház névvel színjátszó körüket Déván, akik az idei adventre Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellájával készültek. Pál Éva nevelő irányításával a novellához saját válogatású dalokat tanultak be, mellyel kiegészítették az eredeti szöveget.

Az egyedi színdarab járt már többek között Tusnádfürdőn, Székelyudvarhelyen, Zeteváralján, Gyergyószárhegyen, és tegnap este Hargita Megye Önkormányzati Hivatalának meghívására érkeztek Csíkszeredába.
A színdarabot követően az alapítványhoz tartozó csíksomlyói Szent István Otthon kórusa adott elő egy nem hagyományos adventi dalcsokrot. Székely népviseletbe öltözve énekeltek angol, ukrán, orosz, román és magyar ünnepi énekeket. A nem mindennapi muzikális kavalkád hátterében Dávid Mozgova Mária, az alapítvány orosz származású, de Székelyföldre házasodott önkéntese áll, aki meg akarta mutatni a gyermekeknek és a közönségnek is ugyanannak az ünnepnek a kulturális sokszínűségét.
A gyermekek ezzel szeretnék megköszönni a Hargita megyei embereknek az egész éves lelki és anyagi támogatásukat, mely évről-évre szükséges ahhoz, hogy követhessék és megvalósíthassák álmaikat.
Böjte Csaba testvér, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az adventi időszakban a reményről, az álmaink beteljesítéséről beszélt: „Jézus Krisztus karácsony éjszakáján mert közénk jönni, és nem fordult hátra a fogadtatás láttán, hanem hitt benne, hogy az emberiség képes lesz megtanulni a szeretet parancsát.
Ha ő hitt bennünk, akkor nekünk is bíznunk kell egymásban.”
A szeretetteljes meghívás és a méltó helyszín biztosítása mellett az önkormányzat dolgozói személyesen is kitettek magukért: az előadó előtti folyosón az asztalok megteltek saját sütésű süteményeikkel.
Írta: Sáhó Eszter
Fénykép: Lambert Iván
Gyermek Jézus Stúdió, Déva
2018.12.20.