A szeretet a kabát!

Kategória: Hírek, események, rendezvények Találatok: 923

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_0537.JPGA dévai Kolostori Kölyökszínház tagjai dal- és verscsokorral lepték meg Mátraverebély-Szentkúton Csaba testvér három napos lelkigyakorlatának résztvevőit.

Páll Éva nevelő - akinek a segítségével készülnek a gyerekek előadásról előadásra - elmondta, hogy most nem egy konkrét darabbal készültek. A karácsonyi turné után – ahol Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novelláját adták elő – úgy gondolták, a lelkigyakorlat jó lehetőség lenne arra, hogy kicsit személyesebb, közvetlenebb módon bemutassák, hogy kik is ők, honnan jönnek és miről álmodnak.
A meglepetés vendégek külön-külön bemutatkoztak, és nyílt szívvel, őszintén mesélték el az alapítvány előtti életüket, és azt, hogy azóta hol tartanak. Mindegyikük iskolába jár, halad az érettségi vizsga felé és tervez: turizmus, vendéglátás, színészet, zenélés – csak néhány az általuk említett álmok közül.
Csaba testvér elmondta, hogy minden egyes gyerek története a szeretet diadalma a józan ész felett!
Arra buzdított mindenkit, hogy a szeretetről ne mondjunk le soha, mert ha arról lemondunk, magának az Istennek fordítunk hátat!
A gyerekek a személyes történetükhöz kapcsolódóan válogatták ki az általuk aztán előadott verset vagy dalt. Így került terítékre Benedek Elek, Kányádi Sándor, Szarka Tamás vagy éppen az ABBA!
Balázs Fecó Ártatlan világ című dala vitte el a pálmát, mellyel a gyerekek könnyet csaltak mindenki szemébe. Azt mondják, ez a dal olyan, mintha magukról a kolostori gyerekekről szólna… mert hogy ők is néha:
„Kicsi ördögök és rosszak, mint a tűz,
De csak addig, amíg közéjük nem ülsz,
Közelről már másképp látszik és mindegyikük szép.
És mindegyikük egyformán a tiéd.”
2019.01.12.
Sáhó Eszter
Gyermek Jézus Stúdió
Dévai Szent Ferenc Alapítvány