Böjte Csaba Vajdaságban

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_cstvajdasagban19.jpgIsten színe előtt jó volt találkozni a Vajdasági testvéreinkkel!!

Tegnap Horgoson tartott előadást, ma pedig Adán
A horgosi Domus Pacis lelki gyakorlatosházban vasárnap délután több mint négyszázan gyűltek össze, hogy meghallgassák az Erdélyből érkezett Böjte Csaba ferences szerzetes elődását, és részt vegyenek a szabadtéri szentmisén. 
Böjte atya beszélt a szeretetről, egymás megbecsüléséről, a bátorságról és a kitartásról. Lelki útravalót adott a megjelenteknek, hiszen arra hívta fel a figyelmet, hogy ne hagyjuk magunkat felőröltetni a felgyorsult világunkkal, szeressük egymást, öleljük meg gyermekeinket minden nap, és legyünk bátrak. A tőle megszokott humorral történeteken keresztül beszélt az emberi értékekről, az élet értelméről. Mint mondta, Erdélyben úgy tartják, a lányokat meg a várakat csak ostrommal lehet bevenni. Ezért tanácsolta az elhagyott vőlegénynek, küzdjön szerelméért. Tanácsát a fiatalember meghallgatta, s következő egész fizetését vörös rózsákra költötte.
– Nemrégiben kereszteltem meg a hatodik gyermeküket – mondta Csaba atya, aki szerint a  mai ember sok mindent nagyon könnyen felad, ahelyett, hogy küzdene.
A dévai ferences rendi szerzetes ma az adai templomban találkozik a hívekkel.
www.magyarszo.rs