MEGHíVÓ

Nyomtatás

ImageSzeretettel várjuk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára rendezett

JÓTÉKONYSÁGI KONCERTRE

2008. december 15-én, hétfőn 18 órától a Barátok templomába! 

 

 

 

 

 

Fővédnökök: Mons. Kiss Albert provikárius

                     Biró Rozália alpolgármester

Szervező: A nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnázium

A koncerten fellépnek:

a „Bihari Sándor” kórus Kiss Géza karmester vezényletével,

szólót énekel Kiss-Mitra Lívia, Májerkuk Mária,

a szalontai Szent Antal Gyermekvédelmi Központ gyermekei,

a Partiumi Nyugdíjasok Kórusa Boros Beatrice karmester vezényletével,

a Szent László Gimnázium diákjainak irodalmi-zenés műsora.

„Hiszek a szeretet végső győzelmében...”

                                    Böjte Csaba OFM  

Erdélyben, mai határainktól alig 160 kilométerre, ahol kiégett, ablaktalan, ajtótlan salétromos panelházakban gyermekek tengetik az éhhalál szélén életüket, néhány év alatt egy kis édenkert született. A csoda 1992-ben kezdődött, amikor a dévai utcákon éhesen és piszkosan kóborló árva gyermekek feltartott kézzel kéregető kántálására valaki egy öleléssel válaszolt. Böjte Csaba ferences szerzetes és az árva gyerekek az elhagyott, romos dévai kolostor lakatjait leverték, és lépésről lépésre új otthont teremtettek maguknak. Ahogy a szükség dagasztotta az itt élő gyermekek számát, úgy lett a szomszédos panelházakból nevelőcsaládok otthona, és a kolostorból iskola. Már több mint 1700 gyermek nevelkedik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett 43 Gyermekvédelmi Központban.

     A dévai ferences gyermekotthon híre messzire hallatszik, s az erdélyiek tudják, amelyik gyermek Csaba testvér szárnyai alá bekerül, az megmenekült. Sokan itt találkoznak először folyóvízzel, fűtéssel, iskolával, jó szóval, Istennel. Itt szinte minden a nagylelkű emberek adakozásának gyümölcse, ami nélkül a gyermekek otthona néhány hét alatt összeomlana.
 Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, aki szívesen bekapcsolódna munkánkba, imájával, adományaival, anyagi áldozatvállalásával is segítené gyermekeink felnövekedését.
     A szükség nagy. Több ezer gyermek várja állomásokon, utcákon, tereken, nyirkos, hideg falak között, hogy valaki lehajoljon hozzájuk, és megölelje őket…
     „Bizony mondom nektek: amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” (Mt 25, 40b)