Csatlakozz a FerBiThez

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_3513.jpgAz Úr adjon békességet!

A jó Isten segítségével 2021. július 20 - augusztus 1. közti időszakban 14. útjára indul a FerBiT, a Ferences Biciklitúra. Amennyiben lehetőség adódik, lehet hirdetni a plébániákon, lelkiségi csoportokban. A jelentkezési korhatár feltétele a 14. életév betöltése. 

Napi szentmisék a természetben- templomokban, zsolozsma- rózsafüzér imádkozása, napi elmélkedések és közösségi játékok vannak a napi tekerések mellett. Tartalmas, építő jellegű beszélgetések szoktak kialakulni főleg esténként.
Évről évre nagy öröm számomra, hogy lelkes és népes közösség gurul szebbnél-szebb útvonalakon. Célunk, hogy a jó Istenbe vetett hitünkben megerősödjünk, a Szűzanya iránti tiszteletben növekedjünk és a teremtett világunk értékére, szépségére, fontosságára jobban odafigyeljünk.   
Ebben az évben az útvonalunk: Torockó – Magyarfenes – Marosvásárhely – Székelyudvarhely – Csíksomlyó. 
A szállások úgy lettek kiválasztva, hogy minden este lehessen zuhanyozni ill. nyugodtan pihenni. 
Július 28-án este találkozunk Torockón.
Július 29-én indulás Magyarfenesre.
Július 30-án este Marosvásárhelyen térünk nyugovóra.
Július 31-e estére Székelyudvarhelyre érkezünk.
Augusztus 1-én kora délutáni órákban Csíksomlyóra érkezünk.
A csomagokat kísérő autók szállítják. Bicikliszerelők és orvosok is vannak velünk az egész zarándoklat alatt.
Az idén augusztus 1-én a tervek szerint a déli órákban érkezünk meg Csíksomlyóra. 
Az a szándékunk Csaba testvérrel együtt, hogy augusztus 1-én 13 órakor legyen szentmise a Hármashalom oltárnál a Kájoni miserenddel, és 1001 székelyföldi kerékpáros énekelje el az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszát.
A NEK 12 hírnöke közt ott van Csaba testvér is, és már meg is beszéltük a NEK főszervezőivel, hogy néhányan jöjjenek el erre a szentmisére és mi meghirdetjük Erdély földjén, hogy a 14. FerBiT megérkezésére, minden biciklist,- kedvelőt, de mindenkit zarándokként (akár motorkerékpárral, lóháton, gyalog, autóval) nagy szeretettel várunk a hegynyeregbe a szentmisére, az azt követő NEK részletes ismertetőjére. 
A mai napon hívtak a NEK főszervezői, hogy néhányan ők is csatlakoznak a FerBiT-hez. 
Az az elképzelésem, hogy mikor a nagyobb településekre megérkezünk, ott a NEK hírnőkei, szervezői tudjanak beszélni az 52. Eucharisztikus Kongresszusról a kedves híveknek. Ez kivitelezhetőnek tűnik?
Augusztus 1-én a Hármashalom oltárnál 13 órakor kezdődik a szentmise. Erre mindenkit zarándokként szeretettel meghívunk!
A hegynyeregben, egyben a Porciunkula-búcsút is megünnepeljük. 
Istentől áldott nyarat kívánok jó egészségben!
Testvéri szeretettel,
Bonaventura testvér