Farsang Tusnádfürdőn

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Farsang-tusnadfurdon/thumbs/1jelmez.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Farsang-tusnadfurdon/thumbs/1jelmez.jpg

JelmezA farsangra való készülődéshez a megelőző hetekben nem csak az álarc készítés tartozott feladatként, hanem kötelező jelleggel minden családnak egy kis műsorral is készülnie kellett!

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

2009. február 20.-án Tusnádfürdőn is megrendezésre került a farsangi mulatság. Azért hogy vígságunkból ne maradjon ki a Jó Isten egy Szentmise keretében meghívtuk Őt is magunk közé még a legelején! Biztos, ami biztos:-) A szentmisét Anaklét testvér tartotta, akit Csíksomlyóról hívtunk magunk közé! Legnagyobb örömünkre sok gyerek meggyónt és megáldozott, s valóban szívünkben magunkkal tudtuk vinni az Úr Jézust a szentmisét követő mulatságra!

A gyerekek jóízűen fogyasztották a farsangi pánkót miközben  a  "technikusok" még nagyban a hangtechnikát szerelték a táncos esti vigadalomhoz! Néha reményvesztett volt a hangerőért folyt küzdelem, de aki kitartó az, NYER! Ők is nyertek:-)

A farsangra való készülődéshez a megelőző hetekben nem csak az álarc készítés tartozott feladatként, hanem kötelező jelleggel minden családnak egy kis műsorral is készülnie kellett!  Először nagy volt a lázadás, hogy: "Ők biztosan nem állnak ki és nem szerepelnek!" .... de a Nagy Nap közeledtével egyre több sustorgást lehetett hallani az ajtók mögött, amely arra utalt, hogy elindult a készülődés:-) Majd lassan jelmezek kerültek elő és megszülettek az igazi kis komédiák:-) Volt köztük "Hófehérke, aki nevelőnőt keresett maga mellé, de a vasorrú bába nem felelt meg, illetve inkább átalakították, hogy legalább ne főzzön kígyót, békát.....de jöttek a restás cigányok is, akik bőbeszédűségükkel levettek bennünket a lábunkról...Megismerhettük a Piroska 21. századi változatát, melyet a nagy lányok adtak elő hihetetlen jó szereposztásban és a karakterek jó feldolgozásában. Így lett Piroskából  kacsingatós kislány, anyukájából (félre) kacsingatós asszonyság, nagymamából rockzenész, s a farkasból pedig lezser nőfaló:-)

A rock a házvezetőség részéről is begyűrűzött, így gyorsan átszövegezve a Republic: 16 tonna fekete szén című számát, mellyel üzenetet küldött a nevelőknek: " Szent Péter ne hívj, én nem mehetek, a Lelkem az Alapítványt illeti meg!":-)   
Az esti buli nyitótáncát három ügyes nagylányunk nevelőkről alkotott paródiája indította el, úgyanis felkértek bennünket, miközben ügyesen össze is kentek korommal és rúzzsal, de ebben az esetben ennek a büntetése csak két puszi és és néhány ropogós tánc lépés volt! :-)  Innentől kezdve pedig szóltak a nagysikerű slágerek és táncoltak kicsik és nagyok egyaránt!

A legnagyobb élmény ilyenkor, amikor az ember látja, hogy a gyerekek tényleg otthon érzik magukat! Bizalommal fordulnak a nevelőkhöz és felszabadultan tudnak együtt szórakozni! Egy elsős kisfiú odahívatott magához és azt mondta: " Nevelőnéni! Imádom ezt a házat!:-)" Majd szép lassan mindenki elfáradt és nyugovóra tért Hófehérke, Piroska és a Farkas is! :-) De azt hiszem mindenki mosolygott még álmában is!:-)

Szeretettel,

Trepák Cecilia

 

{zoomcat catid=549}