Konferencia Európa jövőjéről

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_hirek_5056_1.jpgKonferencia Európa jövőjéről - ezzel a címmel szervez kétnapos konferenciát a Metropólia. Március 10-11-én Debrecenben, a Metropolitai Hivatal ad helyet az eseménynek, ami a Hierotheosz Egyesület közgyűlésével kezdődik, majd a Keresztény Értelmiség Szövetség kerekasztal-beszélgetésével folytatódik, a második napon pedig a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítását nyitják meg, Kereszt-tűzben címmel.

Március 10-én 17 órától a Hierotheosz Egyesület tartja meg közgyűlést, melynek központi témája is Európa jövője lesz. Ezt követően kezdődik KÉSZ által szervezett kerekasztal-beszélgetése – „Dönt és KÉSZ” címmel–, ami az ember szakmai, magánéleti és hitbéli döntéseire keresi a választ. A meghívott vendégek között lesz Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Papp László, Debrecen város polgármestere.
Mivel a helyszínen korlátozott számban tudunk vendégeket fogadni, ezért a beszélgetést a Görögkatolikus Médiaközpont jóvoltából élőben lehet majd követni a Facebookon.
Másnap, március 11-én a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása nyílik meg a hivatal aulájában Kereszt-tűzben – Keresztényüldözés a Közel-Keleten című kiállítás, ami egyfelől a térség humanitárius katasztrófáira, a terrortámadásokra és a háborús konfliktusokra koncentrál. Másfelől, a legfrissebb kutatási eredmények alapján szokatlan installációba ágyazott tárgykollekciót, fotóanyagot a sokat szenvedő közösségek közül a keresztényekre fókuszál.
www.hd.gorogkatolikus.hu