Imádkozunk a keresztény Európa egységéért

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_beavato-zarandoklat.jpg2023. március 18-án nagyböjti zarándoklatot szervez a Mária Rádió és a Mária Út.  A beavató, rövid útvonal lelkivezetője Böjte Csaba testvér. A lelkinap során lelkigyakorlat, szentségimádás és szentmise is lesz. A gyülekezőt a Szent Anna-réten tartják szombaton 10:00 órakor.

A Szent Anna-rétre tervezett kápolna „reális közelségbe került” – fogalmazott a közelmúltban Erdő Péter bíboros, aki rámutatott az engesztelés kiemelt fontosságára. Szimbolikus erővel bír tehát, hogy a Böjte Csaba lelki vezetése mellett megvalósuló imádságos séta éppen onnan indul majd, ahova talán még idén felépülhet a sokak által vágyott szent hely.
Azokra a vitákra, hogy megfelelő méretű lesz-e a kápolna a ferences testvér csak úgy reagált, hogy az teljesen mindegy: a kápolna jelentése és az általa hordozott üzenet, ami fontos. Böjte Csaba szerint nagyon nagy szükség van ma az engesztelésre, és hogy közösen imádkozzunk a keresztény Európa egységéért.
„Imádkozunk a keresztény Európa egységéért, az áldott békéért! Imával készülünk az áprilisi Ferenc pápával való találkozóra! Tarts velünk, téged is várunk a Szent Anna réten” – írta Csaba testvér a „Beavató Zarándoklat” meghívó, buzdító üzenetében.
Csaba testvér arra kéri a résztvevőket, hogy imádkozzanak és kérjék Istent, hogy a keresztény Európát és a Nagyvilágot az áldott béke, a Szentháromság békéje árassza el, oltsa ki az ellenségeskedés, a háború pusztító tüzét, és tegye a testvéri szeretet áldott földjévé a világot!
Elcsendesedés, megállás, befelé fordulás, önvizsgálat, szemlélődés vár tehát a rövid zarándokúton résztvevőkre. „Kísérjük el Csaba testvért minél többen március 18-án az általa vezetett és lelkigyakorlattal kísért zarándokútra, amelyet szentségimádás és szentmise tesz még ünnepélyesebbé” – olvasható a Mária Rádió és a Mária Út közös rendezvényének meghívójában.
Részletes útvonal (Lila M útvonalon): 1.) Budapest, Normafa, Szent Anna-kápolna – 2.) Makkosmária – Angyalok Királynéja Kegytemplom Makkosmária–Budakeszi (12:00–13:00 lelkigyakorlat Csaba testvérrel) – 3.) kb. 14:00 – 14:30 Budakeszi – rövid pihenő, ebédszünet – 4.) Budakeszi, Himnusz szobor – 5.) 15:00 Szépjuhászné – 15:30 Tót asszony sírja – 6.) 17:00 Máriaremete, Kisboldogasszony Bazilika (Szentségimádás), 18:00 Szentmise
Rövidebb útvonal kisgyermekes családok részére: Normafa, Szent Anna-kápolna – Makkosmária Kegytemplom (lelkigyakorlat) – Budakeszi (Himnusz szobor)
www.dicsoitosziget.hu