Rózsaültetés- Pető Csilla kezdeményezésére Vác is csatlakozott Böjte Csaba felhívásához

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_395442700_1105402987430133_680729415406522513_n.jpgRózsákat ültettek a napokban a Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán. Ezzel Vác is csatlakozott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes kezdeményezéséhez, aki szerint „Ne lángokba, hanem virágba borítsuk ezt a világot, amit ránk bízott a teremtő!”

Pető Csilla önkormányzati képviselő is egyetért Böjte Csaba gondolataival, azzal, hogy „a körülöttünk zajló pusztításokra, a mindennapjainkban tapasztalható borzalmakra, a több fronton is dúló háborúra a béke, a hit és a gyógyító szeretet ereje hozhat csak megnyugvást.” Éppen ezért egy percig sem gondolkodott azon, hogy segítsen Vácnak is csatlakozni a szerzetes kezdeményezéséhez.
„Csaba testvér felhívásában, a teremtett világunk előtti tisztelgés, a konfliktust kiváltó pusztító erő feletti győzelem diadalaként pozitív, életigenlő, ugyanakkor környezetszépítő, ahogyan ő nevezi »keresztény válaszcsapásra«, rózsaültetésre invitál(t) bennünket” - írta közösségi oldalán Pető Csilla.
„A kezdeményezés szellemiségét, üzenetét nagyon közelinek érzem magamhoz, ezért erős volt bennem az az elhatározás, hogy megtaláljam a módját annak, hogy mi itt Vácon, csatlakozzunk ehhez a felhíváshoz” - tette hozzá.
Pető Csilla a Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetőségével vette fel a kapcsolatot. Az intézmény örömmel fogadta a megkeresést és a napokban közösen el is ültették a rózsatöveket, szimbolikusan a „holnapba vetett hitüket.”
Vác online