Meghívó- Szövetség az életért!

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marosillyei-szentmise-2008/viewsize/img_8607.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marosillyei-szentmise-2008/viewsize/img_8607.jpg

MarosillyénAz ember lelke vágyik, hogy a szép tavaszi napfényben megfürödjön, a májusi bomló természetnek része legyen, szemével igya a sok üde zöldet, a bomló virágokat. Évről -évre mi is, gyermekeinkkel örömmel kimegyünk a természetbe majálisozni.

 

 

  Sokáig a Déva várához mentünk, de az ottani munkálatok miatt az utóbbi években Marosillyén, nagy fejedelmünk Bethlen Gábor szülőházánál, az ottani szép kertben szoktuk megújítani Istennel, egymással, és a teremtett világgal való szövetségünket. Egyrészt az Új Szövetség népe vagyunk, másrészt Árpád vezér által kötött vérszerződés leszármazottai, e csodaszép Tündérkertnek, a Kárpát- medencének lakói. Ezek a kötelékek határozzák meg identitásunkat, és mi évről - évre nemcsak megünnepeljük, hanem tudatosan meg is újítjuk létünket meghatározó szövetségünket. Ebben az évben május 16-án szeretnénk ezt a szép ünnepet megtartani, melyre nagy nagy szeretettel meghívunk mindenkit, ki szeretne osztozni örömünkben, és szeretné velünk együtt megújítani életünket meghatározó kötödésünket Istenhez, népünkhöz, és e csodálatosan szép szülőföldünkhöz.

Délelőtt 11.oo órától lesz bemutatva a szentmise áldozat, mely után közös bográcsból, mindannyian megebédelhetünk. Délután vidám kultúrprogram lesz, de lehetőséget teremtünk a játékra, beszélgetésre, csendes egyűttlétre is. Szívből reméljük, hogy a jó Isten örömében megajándékoz jó idővel, napsütéssel.
Május 24-én Szászvároson nyolc elsőáldozó gyerekünk fog találkozni a 1o.oo órás szentmisében a szentségi Jézussal. Erre a szép programra is szeretettel várunk. Igy, amennyiben vállalod a fáradságos dél-erdélyi utat, egy út által két lelki élményben is részesülhetsz.
Szeretettel kérünk jelezzed jöttödet, hogy még nagyobb örömmel tudjunk várni.
Szeretettel,

 Csaba t.

Minden évben délerdélyben