Sportnap

Nyomtatás

Lezajlott az első Szent Ferenc Alapítvány sportnap.

Amint korábban meghirdettük, pingpong és sakkversenyre hívtuk az Alapítvány valamennyi házában élő felsős és középiskolás gyermeket. Akik elfogadták a meghívást (Nagyszalonta, Torockó, Tusnádfürdő és Petrozsény), meg is érkeztek az elmúlt hosszú hétvégére Dévára. Sajnos nem voltak túl sokan... A szászvárosiak jöttek volna, de sajnos most a kisebbeknek nem szerveztünk versenyt.
Pénteken lebonyolítottuk a sakk és pingpong versenyeket. Sakkban egy csoportban versenyzett mindenki, az ötödikestől a tizedikesig. Gondoltam, a kiértékelésnél majd külön értékeljük őket. Az eredmény ismeretében azonban mégsem így történt, mivel a győztes a dévai ötödikes Maris Roland lett (a legfiatalabb sakkozó, ezért külön is dicséretet érdemel), második a szintén dévai Kakucs Sándor, harmadik pedig a nagyszalontai Huzuna Krisztián és a dévai Kovács Lajos.
A pingpongozók 3 csoportban versenyeztek. A lányoknál torockói fölény volt, Sófalvi Márta nyert, Sófalvi Jutka lett a második. A felső tagozatos fiúknál a nagyszalontai Simf Gabi győzött, második a dévai Opra Szabolcs. A középiskolás fiúk között a dévai Ács András nyert, második lett Torockóról Székely Hunor.
Az elmúlt hét közepén, látva a jelentkezéseket, egy hirtelen ötlettel úgy döntöttünk, legyen a szombati napon a megjelent csapatok közt focibajnokság is. Ezt Horváth Toldy Péter barátunknak köszönhetően a marosnémeti kastélypark kissé göröngyös pályáján tartottuk. Körmérkőzéses rendszerben mindenki játszott mindenkivel. A győzelmet végül a petrozsényiek szerezték meg a dévaiak és a torockóiak előtt.
Nekem személy szerint nagyon tetszett a tusnádfürdőiek szereplése, akik lelkesen játszottak végig, bár sajnos még gólt sem tudtak rúgni. De úgy láttam, jól érezték magukat, és biztosan részt vesznek a következő versenyen is. Feltéve ha lesz...
A versenyzők vasárnap részt vettek a szentmisén, ahol Csaba testvér szellemi táplálékról is gondoskodott számukra, majd ebéd után a vendégek elindultak hazafelé. Remélem, a többiek szerencsésebbek voltak, mit a nagyszalontaiak, akik Aradon lekésték a csatlakozó vonatot, de végül ha nem is könnyen, de éjfélre ők is hazaértek.
Ez volt az első próbálkozás, amit remélem fog követni újabb.
Azt gondolom, aki itt volt, akár nyert, akár nem, élményekkel gazdagodva mehetett haza, és szívesen visszajön akár Dévára, akár máshova a következő sportnapra.
Végül köszönöm mindenkinek a részvételt, Pop Dodónak és Kátsik Lacinak, hogy segítettek a versenyek lebonyolításában.
Csire Ferenc