Nyilas Misi „pakkjai" elindultak Parajd felé

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1380568_nagy.jpgMa reggel keltek útjukra azok a felvidéki csomagok amelyeket a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja gyűjtött a Nyilas Misi Karácsonya néven meghirdetett programja keretében. A karácsonyi cipősdoboz-gyűjtésben a Felvidéken kis híján 3000 csomag gyűlt össze, nem számolva a felajánlott vadonatúj több doboz ruhát és televíziókat.

Ebből 1750 csomag kell útra ma reggel Erdélybe, hogy a holnap Parajdon megrendezett karácsonyi ünnepség keretében kiosztásra kerüljenek a sóvidéki gyerekek között. Útba ejtve Kolozsvárt az ott működtetett református telefonos segélyszolgálathoz is eljuttatnak 150 csomagot.
A csomagok nagy részben a felvidéki református gyülekezetekben, magyar alapiskolákban és a Családi Könyvklub üzleteiben gyűltek össze. A csomagok készítése nagyon jó példája az együttműködésnek is, mert szép számmal érkeztek csomagok a gútai Nagyboldogasszony Katolikus Gimnáziumból és az Ipolyszalkai tájházból egyaránt.
Az ajándékokból december első hétvégéjén már sikerült 560 darabot eljuttatni Kárpátaljai református gyülekezetek fiataljaihoz amelyeket a felszentelt diakónusok juttattak célba.
A parajdi ünnepséget a Böjte Csaba által működtetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány szervezi meg a parajdi sóbányában ahol a holnapi nap folyamán a karácsonyi ünnepségen több mint két ezer gyereket szeretnének megajándékozni. A szállítást a Magyar Református Szeretetszolgálat és egy felbári vállalkozó Pék Dezső vállalta magára.
Lengyel Zoltán