Karitatív motorostúra az árvák megsegítéséért

Nyomtatás

„Vissza a gyökerekhez” – az úti cél idén ismét DévaA hét végén kerül sor a már hagyományosnak mondható jótékonysági motoros mozgalomra, melynek – Vissza a gyökerekhez mottót viselvén – idén ismét Déva az úti célja. Az immár hetedik alkalommal megrendezett túrára minden évben több mint kétszáz motoros jelentkezik, hogy egy közös utazás keretében jelentős összeget gyűjtsön és adományozzon az árvák megsegítésére. A részt vevők között erdélyiek és anyaországiak is lesznek – tudtuk meg a szervezőtől, ifj. Pálffy Bélától.

Az erdélyi csapat szeptember 17-én, szombaton reggel 9 órakor indul Székelyudvarhely központjából, és Szebent érintve érkezik meg Dévára, ahol a magyarországi brigáddal találkozva látogatják meg a dévai gyermekotthont. A mozgalomban részt venni vágyók az indulásig regisztrálhatnak – világosított fel Pálffy Béla. Minden motoros minimum egy tank benzin árával (kb. 70–80 lej) járul hozzá az akció sikeréhez, de bárki más is támogathatja a kezdeményezést. A begyűlt összeget tulipános ládában szállítják Böjte Csaba atyának, aki majd oda utalja a pénzt, ahol leginkább szükség van rá – tette hozzá.
A tavalyi túrán hozzávetőleg 240 itthoni és anyaországi motoros vett részt, akik akkor 1,2 millió forintot gyűjtöttek a torockói árvák javára. Az idei résztvevők számát nem lehet tudni, de reméljük, számuk nem esik a tavalyi alá – mondta Pálffy. A túra alkalmából faragtam egy képet, amelyre licitálni lehet majd, az érte kapott összeget pedig szintén Böjte Csaba atyának adományozzuk – egészítette ki. A motoros akcióról bővebben a hunyadirend.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.
Bálint Kinga Katalin