Éles látást kaptak ajándékba a dévai árvák

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Devai_pillanatok/viewsize/2515_b.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Devai_pillanatok/viewsize/2515_b.jpg'

2515_b.jpgAlig 3 órára a magyar határtól, van egy hely Erdélyben, amely az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképévé lett. Ez Déva, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes több száz árvának teremtette meg az érdemes és értelmes élet lehetőségét. Csaba testvérnek és az árváknak minden adományra szükségük van, s ezt Simó Klára, az Erdélyből elszármazott, mára budapesti optikai szalon tulajdonosnő is jól tudta.

Klárának késő nyáron az az ötlete támadt, hogy szeretne azzal segíteni a dévai árva gyerekeknek, amihez igazán ért, éles látást fog adományozni nekik. Minden követ megmozgatott, őszinte lelkesedése másokra is átragadt, számos céget, szervezetet és magánembert nyert meg kivételes kezdeményezésének.
„Az akció kezdetén – miután megbizonyosodtam róla, hogy az árvaháznak valóban nagy szüksége van az ilyen segítségre, és hatalmas örömmel fogadták az ötletet - összegyűjtöttem a használt, de még jó állapotú gyermek és kisebb felnőtt szemüvegkereteket, és hála néhány cégnek, újakat is kaptam szép számmal. A lencséket az egyik világcég, az Essilor ajánlotta fel. Ezután Dr. Feminger Andrea szemész főorvosnő kollégámmal Erdélybe utaztunk és néhány nap alatt elvégeztük a gyerekek látásellenőrzését és kiválasztottuk a kicsikkel közösen a kereteket. Majd, pár héttel később, amikor elkészültek a lencsék, újra ellátogattunk Dévára, ezúttal már a kész szemüvegekkel és más meglepetésekkel. A gyerekeknek és nekünk is hatalmas élmény volt az átadás.” – meséli Simó Klára.
www.napiaszonline.hu