Jótékonysági kampányt indított a közmédia Böjte Csaba alapítványának

Nyomtatás

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes beszél a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó elnevezéssel az alapítvány számára indított gyűjtésének nyitóeseményén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csobánkai otthonában 2012. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Attila.Jónak lenni jó elnevezéssel indított gyűjtést a közmédia a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára advent első vasárnapján Csobánkán.

A jótékonysági akciót Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes jelentette be az alapítvány csobánkai otthonában.
A nyitóeseményen az MTVA több műsorvezetője, Borsa Miklós, Czifra Szilvi, Dióssy Klára és Zelinka Ildikó is részt vett, akik ajándékkal kedveskedtek az ifjú házigazdáknak, de az adventi dekoráció készítésében is segítettek, míg a vendégeket az idén tízéves alapítvány polgárdi iskolaházának kisdiákjai fogadták adventi műsorral. A rendezvényen a jótékonysági akcióhoz csatlakozó ismert szaxofonművész, St. Martin is jelen volt.
Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (balról), Böjte Csaba ferences rendi szerzetes (középen) és St. Martin szaxofonművész (jobbról) a közmédia Jónak lenni jó elnevezéssel az alapítvány számára indított gyűjtésének nyitóeseményén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csobánkai otthonában 2012. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Attila.Böröcz István a Jónak lenni jó kampányról szólva elmondta: a jótékonysági akció kedvezményezettje a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. "Nagyon sokan vagyunk tisztelői Böjte Csaba testvér munkásságának, amely példátlan és kiemelkedő jelentőségű, s az idei kerek évforduló alkalmat kínált a kezdeményezésre."
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes beszél a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó elnevezéssel az alapítvány számára indított gyűjtésének nyitóeseményén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csobánkai otthonában 2012. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Attila.
Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszél a közmédia Jónak lenni jó elnevezéssel az alapítvány számára indított gyűjtésének nyitóeseményén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csobánkai otthonában 2012. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Attila.A kéthetes jótékonysági akciót a közmédia népszerűsíti - tette hozzá -, december 16-án pedig a rádióban és a televízióban egész napos műsorfolyam keretében zárul az esemény. A vezérigazgató felhívta a figyelmet, hogy többféleképpen is lehet adakozni, hiszen a számlaszám mellett adományvonal is hívható. "Azt kívánjuk, hogy az anyagi sikerek mellett az akció azt a lelki közösséget is erősítse, amelyet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és tevékenysége képvisel."
Böjte Csaba köszöntőjében rámutatott: a magyar emberek segítsége nélkül nem lehetne naponta enni adni 2300 gyereknek. "Számtalanszor megtapasztalom, mennyi jóság, szolidaritás, irgalom és összefogás van az emberekben, s ha nehézségek, gondok adódnak, nem szabad meghátrálni, mert úgy hiszem, az Isten olyan feladatot ad, amelyet meg is tudunk oldani. Egyszerű pedagógusként is tudom, hogy a nehéz feladatok megoldása által többek leszünk, s az Úristen is azt szeretné, hogy felnőjünk, kibontakozzunk" - tette hozzá.
Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes beszélgetnek a közmédia Jónak lenni jó elnevezéssel az alapítvány számára indított gyűjtésének nyitóeseményén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csobánkai otthonában 2012. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Attila.A Dévai Szent Ferenc Alapítvány, amelyet Böjte Csaba alapított 2002-ben, a hátrányos, nehéz sorsú kisgyermekek támogatásával foglalkozik határon innen és túl.
A segíteni akarók az Adhat Vonal felhívásával 250 forinttal támogathatják az alapítványt: a 13600-as telefonszám hívása után a 20-as kód megadásával.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány bankszámlaszáma 10300002 -20145639-49020157 (IBAN szám: HU82-1030-0002-2014-5639-4902-0157), megnevezése "Jónak lenni jó".
Forrás: MTI