„Jóhíroda” nyári programok 2013

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_5316.jpgNagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit a programokra!

Kedves Barátaink!
Szeretettel küldjük a Dévai Szent Ferenc Alapítvány 2013 nyári budapesti programjaira a meghívót.
Rózsafüzér imádság - minden kedden 17.00
Filmklub: július 4 (csüt), aug. 1. (csüt), aug. 29. (csüt) 18.00
Déva Vár Kör: júl 18. (csüt), aug. 15. (csüt) 18.00
Fehér Szív Útja zarándoklat a Gellért-hegyen: júl. 27. (szo), aug. 24. (szo) 9.30
A programokat  az Alapítvány budapesti "Jóhirodájában" a Ferenciek terén tartjuk.
Az egyes programok részletesebb leírása, cím és elérhetőségek alább.
Nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit a programokra!
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevében a “Jóhíroda” csapata szeretettel vár mindenkit,
Érsek Emese, Fellegi Kató, Fekete Kata, Losonczi Csaba, Csekő Krisztina
Dévai Szent Ferenc Alapítvány - „Jóhíroda” programok (2013 július-augusztus)
„Jóhíroda”: A „Jóhíroda” a Dévai Szent Ferenc Alapítvány új budapesti találkozóhelye, ahol a kedves támogatókat, keresztszülőket, önkénteseket fogadhatjuk. (Ez az új találkozóhely az alapítvány budapesti Ulászló utcai irodáját kiegészítve biztosít számunkra egy újabb helyet találkozásokra, megbeszélésekre, közös programokra). Itt tevékenységünkről bárki bőséges információt talál – a nyári időszakban (júliusban és augusztusban) a meghirdetett programok alkalmával, illetve  szeptembertől majd az irodaügyeleti időpontokban is.
Déva-Vár-Kör
A Déva-Vár-Kör egy rendszeres találkozó a Dévai Szent Ferenc Alapítvány barátainak, önkénteseinek, támogatóinak, segítőinek és mindenkinek, aki érdeklődik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkája és a gyermekek iránt. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné az Alapítványt önkéntes munkával támogatni vagy szívesen ismerkedik meg közelebbről az Alapítvány életével. Ez a találkozó lehetőség arra is, hogy az Alapítvány segítői, támogatói, önkéntesei, barátai egymással is tudjanak találkozni, élményeiket, tapasztalataikat megosztani, és nem utolsó sorban lelkiekben is közösen megerősödni.  Közös imádság után mesélünk az alapítvány életének aktualitásairól és szeretnénk minden alkalomra vendéget is hívni.
„A Szent Ferenc Alapítvány keretében nagyon sokan szövetséget kötöttünk szeretetből, bizalommal az élet szolgálatára. Isten kegyelmét szüntelenül érezzük, mert újabb és újabb feladatot bízott ránk, és mindig küldött társakat is, anyagi segítséget is, hogy az élet szolgálatát eredményesen tudjuk végezni." (Csaba testvér)
Időpont: havonta egyszer csütörtöki napon 18.00-20.00
2013. július-augusztusi időpontok: júl. 18., aug. 15.
Kapcsolat, szervező: Pásztóy Györgyi, Érsek Emese, Fellegi Kató, Csekő Krisztina
Filmklub
A „Jóhírodá”-ban egy keresztény filmklubot is elindítunk, ahol szentek életét bemutató filmeket vetítünk havonta egy alkalommal. A szentek élete példaként magaslik előttünk, sokat tanulhatunk tőlük, sok útravalót adnak számunkra a mindennapjainkra. A filmvetítéseket követően az adott film témájával kapcsolatos beszélgetéseket tervezünk, amire alkalmanként vendéget is hívunk. Filmklubunk induló filmje Szent Ferenc életét mutatja be.
Időpont: havonta egyszer csütörtöki napon 18.00-20.00
2013. július-augusztusi időpontok: júl. 4., aug. 1., aug. 29.
Kapcsolat, szervező: Losonczi Csaba
Rózsafüzér imádság
A „Jóhírodá”-ban a közös imádságnak is teret és időt szentelünk, hogy imádságos lélekkel tudjuk munkánkat, önkéntes tevékenységünket végezni és mindennapjainkat élni. „Az imádság a lélek fölemelkedése Istenhez” (Damaszkuszi Szent János). Heti rendszeres rózsafüzér imádságra invitáljuk az Alapítvány barátait, önkénteseit, támogatóit, segítőit és mindenkit, aki szeretne a közös imádságban részt venni.
„A rózsafüzér alkotóelemeinek egyszerűségében sűrítve tartalmazza az egész evangéliumi üzenet mélységét, melynek mintegy rövid összefoglalása. Benne visszhangzik Mária imádsága, az ő örök Magnifikátja, a megváltó megtestesülés művéért, mely az ő szűz méhében kezdődött el. A rózsafüzérrel a keresztény nép beiratkozik Mária iskolájába, hogy bevezessék Krisztus arca szépségének szemlélésébe és az ő szeretete mélységének megtapasztalásába. (..) A rózsafüzér, ha a maga teljes jelentését újra fölfedezzük, a keresztény élet szívéhez visz közelebb.” (II. János Pál pápa)
Időpont: minden kedden 17.00-18.00 (Utána lehetőség van a Ferences templomban 18.30-kor kezdődő szentmisén való részvételre.)
Kapcsolat, szervező: Losonczi Csaba, Csekő Krisztina
Fehér szív útja zarándoklat
A Fehér szív útja egy zarándok út a nagyváros szívében, a bűnbánat és a megtisztulás zarándok útja, 15 állomásból áll – melyekhez Csaba testvér elmélkedést írt. Az út a Pálos atyák által vezetett Sziklatemplomból indul és a Gellérthegy oldalában az Erzsébet hídon keresztül, a pesti Ferences templomba vezet, hol lelkivezetést, szentgyónási lehetőséget lehet kérni a templom papjaitól. „Ne hurcoljuk múltunk terheit! Egy marék porból született létünk botlásait, bűneit, rossz döntéseit letehetjük, mert Isten irgalmas, szülessünk újjá a szeretetre, termékeny, boldog Istengyermeki méltóságra. A szeretet Istene téged is vár!” (Csaba testvér)
A zarándokút egyénileg bármikor végigjárható - elmélkedéssel, Istenre és lelkünk hangjára figyelve. Ezt a zarándokutat szeretnénk havonta egyszer az alapítvány barátaival, segítőivel és minden érdeklődővel közösen végigjárni, lelkünket és szívünket a szeretet Istene felé megnyitni, megtisztulni és a zarándokút végén a pesti ferences templomban szentmisén résztvenni.
Időpont: havi egy alkalommal szombat 9.30-11.00. Találkozó a Szikla kápolna előtt. (Utána lehetőség van a Ferences templomban a szombaton 11.00-kor kezdődő szentmisén való részvételre.)
2013. július-augusztusi  időpontok: júl. 27., aug. 24.
Kapcsolat, szervező: Csekő Krisztina
Csaba testvér és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevében a “Jóhíroda” csapata szeretettel vár mindenkit!
Érsek Emese, Fellegi Kató, Fekete Kata, Losonczi Csaba, Csekő Krisztina
Cím: Budapest, V. ker. Ferenciek tere 9. (Bejárat a Kárpátia udvar felől a Szent Miklós könyvesbolt mellett.)
A találkozók helyszíne: a Belvárosi Ferences Templom Szent Ferenc terme (ami a Kárpáti udvar felől, az Alapítvány irodáján keresztül közelíthető meg).
Kapcsolat: email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Tel: +36-20-773-8984; +36-30-538-8434
www.devaigyerekek.hu; www.magnificat.ro