Meghívó Dévára! 2013. október 5.-6.

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_8153.jpgEmbernek, ami elképzelhetetlen, Istennek az lehetséges!

Istennek hála szépen kivirágzott a dévai gyermekvédelmi központunk az elmúlt húsz év alatt. 1993 szeptemberében, az első tanév első napjaiban, ha maga a házunk Védőszentje, a Boldogságos Szűz  Anya jelent volna meg nekem, és bizalmason elmesélte volna, hogy a következő húsz évben ilyen sok és ilyen szép tarka virág fog nyílni e kolostor közvetlen közelében, de belőle kiáradva, szanaszét itt a  Kárpát-medencében, egészen biztos, hogy nem hittem volna el, még Máriának sem. Embernek, ami elképzelhetetlen, Istennek az lehetséges! Attól az első iskolanaptól mostanig közel 5.000 gyermeket fogadtunk be, volt akit csak néhány évre, de sokan voltak, akit 10-15 esztendőre is. Jelenleg 72 helységben 2300-nál is több gyereket nevelünk, gondozunk Isten nevében szeretettel. Elkezdtük a 20. tanévet, és ki tudná megmondani, hogy hány jó szóért, eredményes vizsgáért, feltörő vidám kacagásért kellene hálát adnunk? Ki tudná összeszámolni, hogy hány adományozó, mi mindennel ajándékozta meg gyermekeinket és e sok-sok adományból, mennyi áldás, élet fakadt?
2013. október 5-én és 6-án, mégis megpróbáljuk a lehetetlent, szívünk minden szeretetével szeretnénk megköszönjük Istennek, a támogatóinknak a sok-sok kegyelmet, segítséget, amit az elmúlt húsz évben kaptunk. Természetesen a hajdani gyerekeinknek is szeretnénk meghívni és megköszönni, hogy hagyták magukat oktatgatni, nevelni. Szívből remélem, hogy eljönnek azok a kollégák, önkéntesek is, akik ebben a nagy közös álomban részt vettek, és sokszor nagyon kemény munkával oktatták, nevelték, gondozták a gyermekeket. Ha mindenki eljön, nagyon sokan leszünk? Nem baj, soha nem féltünk a sokadalomtól, meg amúgy is nem árt ha megszokjuk a nagy tömeget, hisz szívből reméljük, hogy e szép életmentő munkánk végén, majd a mennyek országában is mindannyian együtt "gyúródhatunk" Jézusunk nagy terített asztalánál.
A két napos program hogyan is lesz? Sok ötlet van már, de ami biztos lesz, az a vasárnapi 12 órás szentmise, melyet az elmúlt 20 éven, minden vasárnap a gyerekekkel szeretettel következetesen bemutattunk! Ez a mise az a drága aranyfonal, mely biztosan összefogta a sok-sok ezer igazgyöngyből, maszatos gyermekből álló gyöngysorunkat. Isten sok-sok ajándékáért, mi ezt a határtalan nyakláncot fontuk alázatos szeretettel a hosszú évek örömeiben, nehézségeiben mennyei Édesanyánk keblére.
Kacagva, sírva, büszke örömtől dagadó szívvel, vagy kicsinységünk, gyarlóságunk megtapasztalásának szomorúságában, de mi minden vasárnap összegyűltünk, és Istennek mindenért és mindenkiért hálát adtunk! Hálát a jóért, az adományokért, egy-egy új gyermekért, munkatársért, de hálát adtunk a fájó kudarcokért, kötekedő ellenőrzésekért, a sebekért is, melyeket sajnos sokszor mi okoztunk egymásnak butaságból, vagy gyermeki kicsinyességből. A huszadik év megemlékező szentmiséjében is ugyanezt szeretnénk tenni, hálát adni a gondviselő Istenünknek és testvéreinknek, a világunkba kiáradó irgalmas jóságért, a reményre feljogosító végtelen szeretetért!Szeretettel kérünk, fogadd el meghívásunkat és tiszteld meg otthonunkat kedves jelenléteddel!
Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek, munkatársainak a nevében,
Csaba testvér
Dévai születésnap tervezett programja
2013. október 4-6.
Csaba testvér és segítői 20 évvel ezelőtt, 1993 őszén fogadták be az első gyerekeket a dévai gyermekotthonba, ez alkalomból meghívjuk 2013. október 4-6-ig a támogatókat, keresztszülőket, jelenlegi és volt házvezetőket, munkatársakat, hogy együtt ünnepeljük meg ezt a szép évfordulót.
TERVEZETT PROGRAM:
- érkezés: október 4-én, péntek délután
- péntek 18:00 óra: Csaba testvér misét celebrál a templomban (okt. 4. Szt. Ferenc halálának - tranzitusának - évfordulója)
- péntek 19:00-20:00: vacsora az alapítvány ebédlőjében
- péntek 20:00-21:00: dévai szentségimádás a templomban
- szombat 8:00 Csaba testvér reggeli misét celebrál a templomban
- 9:00 óra: reggeli az ebédlőben
- 10:00 óra: megnyitjuk a kiállítást a dévai ház történetéről és az alapítvány életéről, beszélgetés az elmúlt 20 évről (kezdés a templomban utána folytatódik a kolostorban)
- 13:00-14:00 óra: ebéd az ebédlőben
- 16:00 óra: ünnepi előadás a dévai kultúrházban
- 20:00 óra: ünnepi vacsora az ebédlőben
- vasárnap 9:00-10:00: reggeli az ebédlőben
- vasárnap 12:000 óra: ünnepi hálaadó mise a templomban, azt követően közös ebéd az
- vasárnap délután: hazautazás.
A kolostor tornatermében jótékonysági vásár egész hétvégén az alapítvány gyerekei és munkatársai által készített termékekből.
További információ: Palkó Cecília (0753-051-727); Nagyfalusi Éva (0756-941-307)
Szállásfoglalás: kérjük jelezze Nagyfalusi Évának, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email
Szeretettel várjuk a születésnapkor,
Csaba testvér & szervezők