Délerdélyi Szövetség Napja

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marosillye-kiallitas/thumbs/0.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marosillye-kiallitas/thumbs/0.jpg

ImageKedves Testvéreim!

Szeretett Jótevőink!

Az idén, május utolsó hétvégén fogjuk megtartani a "Szövetség napját". Erre az alkalomra szeretettel meghívom, nemcsak a délerdélyi gyermekvédelmi otthonaink lakóit, hanem mindazokat, kik szeretetükkel, jóságukkal, imáikkal, segítségükkel bekapcsolódtak nagycsaládunk életébe. Ez a rendezvény, egy nagy hálaadás akar lenni, mindenek előtt az élő Istennek, ki velünk, az újszövetség népeivel, megkötötte a szeretet szövetségét, de ugyanakkor szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, kik Árpád vezér vérszerződéséből megszülető magyar nemzetből, segítségünkre siettek az elmúlt években.

Ünnepségünk színhelyéül Marosillyét választottuk, Betlehem Gábor Erdély aranykorának nagy fejedelmének szülőházát és annak udvarát. Istennek hála mára az épületet és annak közvetlen környezetét, sok - sok jószándékú emberrel, sikerült felújítani, megszépíteni.
Az ünnepség 24-én, szombaton 11.00-tól, szentmisével veszi kezdetét. Az újszövetség népe tiszteleg Ura Alkotója előtt, majd tudatosan újból vállalja a szeretetből felkínált új szövetséget, megujítja a szeretet fogadalmát. Liturgiánk végén, jön a szép reneszánsz bástya felszentelése. Beszédet mond Sebestyén József, a Magyar Örökségvédelmi Hivatal részéről, honnan mint szakmai, mint anyagi támogatást kaptuk, e szép épület felújításához.
Ünnepségünk első részének végén mindannyiunkat megvendégelnek az idén végző fiataljaink bográcsból. Nagyon kíváncsi vagyok én is az ők szakács tudományukra.
Ünnepségünket második része délután háromkor kezdődne. A délerdélyi házakból jött gyerekek előadásukkal szeretnének kedveskedni, vendégeinknek, támogatóinknak, melyre a koronát a Gladius Consort régizene együttes, reneszánsz muzsikája fogja feltenni.
Kedves vendégeinknek, szombat este nagydiákjaink, bent Déván, táncos, vidám mulatságot szerveznek, 21.00-tól.
Szállítás: Szombat délelőtt 9-10 között bérelt nagybusz fogja kivinni a gyerekeinket, vendégeinket. Vissza, a 18.30-as, és a 20.00 órás vonattal fogunk visszajönni Dévára.
Május 25, vasárnap 12.00 szentmisét tartunk Déván a gyerekeinkkel. Közvetlen utána szeretnénk felszentelni a frissen felújított fogászati rendelőnket, melynek keretén belül, szeretnénk átadni elismerő diszoklevelünket mindazoknak, kik gyermekeink egészségének megkörzéséért a legtöbbet tettek, gyermekeink barátainak. Istennek hála az évek alatt sok orvos, egészségügyben dolgozó sietett anyagiakkal, szaktudással a segítségünkre, sok gondot, terhet levettek vállunkról, a kedves gyermekgyógyászok, fogorvosok. Ezért a felújított rendelő felszentelésének alkalmát szeretnénk kihasználni, hogy mindannyiuknak megköszönjük egy jelképes diszoklevéllel a jóságukat, szeretetüket.

Hálás szeretettel, csaba t.

 

Image 

 

{zoomcat catid=417}