Integration Award 2009

Nyomtatás

Image2008 novemberében hirdette meg az ERSTE Alapítvány kelet európai szociális dijra szóló integrációs pályázatát a 2009-es évre.

 

 2008 novemberében hirdette meg az ERSTE Alapítvány kelet európai szociális dijra szóló integrációs pályázatát a 2009-es évre.

Az 1300 beérkezett pályázat közül, 460 pályázat érkezett romániából, melyből a Szent Ferenc Alapítvány másik romániában működő nonprofit szervezettel együtt bekerült az első 10 helyezett közé. A Bukarestben megrendezett konferencián és díjátadáson alapítványunkat is képviseltük ezen alkalomból, mely lehetőséget adott munkánk ismertetésére nemzetközi szinten. A pénzbeni adomány mellett,  számos értékes előadást halhattunk valamennyi kelet európai egyetem professzorától a  jelenlegi szociális és gazdasági kérdésekről és a szociális szférára kiterjedő megoldásokról. A díjátadást követően néhány jelentős pályázat biráló és nevezetes romániai személyiség gratulációjában részesedtünk kik példaértékűnek nevezték alapítványunk munkáját országos szinten. Nagy dolog ez, hiszen tevékenységünk nem volt ismeretes a román és a kelet európai  médiumokban, s ez csak megerősítette gyerekeink és nemzetünk iránt végzett munkánk jelentőségét.
Bizunk benne, hogy ez a lehetőség alapitványunk erősödéséhez jelentősen hozzájárul, Isten dicsőségére!