Beszámoló a ditrói napközik éves tevékenységéről

Kategória: Ditró Találatok: 2507
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Ditroi-tanevzaro-2008/viewsize/img_4201.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Ditroi-tanevzaro-2008/viewsize/img_4201.jpg'

img_4201.jpgA 2010-2011-es tanévben 44 gyerekkel kezdtünk. Két csoportba működtünk: óvodások, I-IV osztályosok és V-IX osztályosok.

Napi tanuláson kívül igyekeztünk hasznos tevékenységekkel lekötni a gyerekek figyelmét: kézműves foglalkozásokkal, beszélgetésekkel, személyiség fejlesztő gyakorlatokkal, házi munkák elvégzésével.
Részt vettünk az iskolai és egyházi ünnepeken, műsorokon. Ezen kívül részt vettünk az alapítvány által meghirdetett téli rajzversenyen, amit a Mikulás el is vitt. Furulyás találkozón is voltak a gyerekek Alfaluba.
Az iskola vezetőségével nagyon jó kapcsolatban vagyunk, úgy érezzük, hogy a tanárok, tanítók elismerik munkánkat.
A Szent-László ereklye itt léte után, a polgármesteri hivatal munkaközössége is kitartóan támogatott, így sikerült az egyik tantermünket otthonossá alakítani.
A 44 gyermekből a II. félévbe 1 gyerek a szárhegyi otthonba áthelyeződött.
A gyerekek tanulmányi eredményeik elfogadhatóak. Sajnos egy ötödikes fiú megbukott matematikából és informatikából.
Iskolai tevékenységeken képviseltették magukat: matematika verseny, román verseny, helyesírási verseny, szavalóverseny, mesemondó verseny, sportvetélkedő, népi tánc, gitárest.
Az év folyamán helybeli támogatóink is voltak, akik ünnepek alkalmával megajándékozták gyermekeinket.
Június 15.-én délelőtt szentmisén vettünk részt, délután ünnepélyes keretek között megtartottuk a szülőkkel, támogatókkal, meghívottakkal a tanévzárót.
Díjaztuk a támogatóinkat, valamint a legjobban tanuló gyerekeket.
Elbúcsúztattuk a csoportunk legrégebbi nyolcadikos diákját.
Az év folyamán a szülőkkel is szerveztünk közös programokat: adventi készülődés, karácsonyi örömszerzés, húsvéti készülődés, anyák napja, farsang, csoport születésnapja. Ez által sikerült a szülőkkel is közvetlenebb kapcsolatot kialakítanunk. Beszélgettünk a gyerekek problémáiról, próbáltunk közösen megoldást találni rájuk, ami többé, kevésbé sikerült is.
Úgy érezzük, hogy Isten segítségével tartalmas évet zárhatunk és reméljük, hogy a nyári pihenés után tovább tudjuk folytatni közös munkánkat.
Minden kedves támogatónknak, munkatársainknak szép és vidám nyarat kívánunk.
A ditrói nevelőnénik,
Júlia és Teréz