Máréfalváért díj

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marefalvi-tanevzaro-2008/thumbs/img_9819.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marefalvi-tanevzaro-2008/thumbs/img_9819.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marefalvi-tanevzaro-2008/viewsize/img_9826.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marefalvi-tanevzaro-2008/viewsize/img_9826.jpg

ImageÖrömmel hallottam a hírt, hogy az idei évben a Máréfalvi KŐLIK Hagyományőrző Művelődési Egyesület Máréfalváért díjat Olasz Katónak, az én nagyon kedves munkatársamnak, a Máréfalvi Összefogás Házának vezetőjének ítélte oda. 

 

 

 

 

 

 

 

D.J.K.
   Tisztelt Böjte Atya!
   Elnézést kérek a zavarásért, de a jó ügy szolgálatában szükségem van
az Ön segítségére.A máréfalvi 
elnöke vagyok és ilyen minőségben fontos rendezvényt szervezek. Évente
 adunk át egy személynek, aki erre érdemes. A
Kuratórium úgy döntött, hogy ebben az évben a Dévai Szent Ferenc
Alapítvány szolgálatában álló Olasz Katót jutalmazzuk. A máréfalvi
Szent Imre búcsú ünnepkörében, 2008. november 8-án (szombat)neki
nyújtjuk át az említett díjat.
   Az átadó ünnepségen röviden méltatjuk a munkáját (laudáció), majd a
napközis gyermekek kis műsorral kedveskednek nevelőjüknek.
   Kató munkájának méltatására kérem fel tisztelettel. Azt hiszem ez
természetes is, hiszen ezt ki más tehetné meg kellő hangsúllyal. Dávid
Balázs (a díj egyik alapítója)vállalja, hogy az Ön szövegét közvetíti
az ünnepségen.Kató a díjról nem tud, ezt meglepetésnek szánjuk.
   Mondanom sem kell, hogy teljesértékű az lenne, ha élőben mondaná el
Csaba testvér, de erre kérni sem merem, tudom, hogy nagyon elfoglalt,
sokkal fontosabb  programokon kell részt vennie. Kérem, gondolatban
legyen velünk!
   A továbbiakat kérem egyeztetni Dávid Balázzsal.
   Hálás köszönettel
                      Kovács Piroska

 

 Image

 

Tisztelt Máréfalvi Testvéreim!




Örömmel hallottam a hírt, hogy az idei évben a Máréfalvi KŐLIK Hagyományőrző Művelődési Egyesület Máréfalváért díjat Olasz Katónak, az én nagyon kedves munkatársamnak, a Máréfalvi Összefogás Házának vezetőjének ítélte oda. 

Megvagyok győződve, hogy bölcs döntésükben Isten akarata szerint jártak el. Katónak három mindannyiunk által követésre méltó vonását szeretném, méltatásomban alá húzni:

1. Ebben a mai önző világban, mikor mindenki csak a legszebb, és legügyesebbeket méltatja, Olasz Kató nagylelkűen az önök falvának legkisebb, leginkább bajban lévő gyermekeihez hajolt le, szeretetével. És nem csak lehajolt, hanem bölcs, kitartó munkájával, eredményesen felemeli őket. Mindannyian Isten gyermekei vagyunk, és Kató munkájával megpróbálja javítani a kicsinyek életben való beilleszkedésének az esélyeit. Munkájával hozzá járul így egy egységes, összetartó faluközösség megteremtéséhez. 

2. Kató nem egy tragikus hős önsajnáló duzzogásával keresi azt, hogy miért is nem tudná elvégezni a munkáját. Az első naptól nem azt nézi, hogy a hozott anyagból milyen nehéz dolgozni, és hogy ehhez milyen kevés a támogatást, hanem a maga életerős, vidám természetességével, a bajban lévő gyermekek iránti szeretetébe be tudta vonni Máréfalva, sőt Kárpátmedence nagyon sok emberét.
Munkájával így nemcsak egy házat épített, hanem egy élő közösséget is, melybe bele tartozik a helyi plébános úr, hisz ö adta át az Egyház nevében a telket, a polgármester úr, ki tanácsosaival, az iskola igazgatójával és a falú nagyon sok jóravaló embere, kik szívesen vállalt Katóval közösséget. Összefogásból megépült az Összefogás házát. 

3. Tiszta szívvel mondhatom, hogy ha  Katónak ha én egy kis összekoldult pénzt adtam akkor ö az evangéliumi jó gazda példájára az adományt kamatoztatva, kétszer, háromszor annyit értéket építettet be az Összefogás házába. Szeretettel a semmiből olyan szép gyermekvédelmi központot hozott létre, milyent még a nagyvárosok is büszkén mondanának a magukénak. 
Egy komoly gazdasági válság közepében ha megtudnánk tanulni Katótól hogyan lehet szeretettel, bölcs segítség, tanácskérésekkel az anyagi forrásokat megsokszorozni, akkor biztosra veszem, hogy népünket  nem sodorná el a mind nagyobb hullámokat vető gazdasági válság.


Tiszta szívvel imádkozom, hogy Isten adjon népünknek, minden faluban, városban ilyen Olasz Katókat , hogy mindenütt, hol sírásra görbül egy- egy gyermek szája legyen ki bölcs anyai szeretettel lehajoljon és felemelve a boldogulás útjára segítse öket. Isten áldását kérem rá, és mindazokra kik összefognak a gyermekeink, népünk jövőéért. 


Szeretettel, csaba t.