Nyárádremete-i beszámoló

Nyomtatás

Végre a várva-várt tavasz csak eljön. Először is onnan szeretnék írni ahol abba hagytam. A felnőttek farsangi előadása után, húshagyó kedden a gyerekek farsangi hagyomány őrző mulatsága a falu kultúrotthonában volt.

Finom ebéd után a különböző maszkokba öltözött gyerekek nagyon jól érezték magukat. Hamvazó szerdán együtt mentünk a szent misére és hamvazkodni is, és nálunk is volt kövér csütörtök. Nagyon szép volt a március 15-i ünnepély is. A nagyböjt beálltával meg próbálunk mindenben, környezetünkben és ugyanakkor lelkünkben is reá hangolódni a Szent ünnepre. Minden pénteken részt veszünk a Kereszt Útján és a vasárnapi szent misék sem maradnak el. Egymásra figyelünk, hogy ne legyen hiányzás a templomból. Házunkban és környékén nagy kedvel takarítottunk, örvendünk minden szép napos órának amit kint tölthetünk el.
Nagy öröm ért amikor megtudtuk, hogy a Szent László Ereklye zarándok útja a mi falunkon is áthalad. Készültünk erre a különleges ünnepi eseményre. Nagyon elszomorodtunk amikor megtudtuk, hogy Csaba Testvér nem jöhet, de tudom azt, hogy mindig, mindenben a jó Isten dönt és Ő tudja, hogy mi miért van. Megnyugodva vettünk részt egy nagyon szép  szent misén. Köllő Gábor papbácsi egy nagyon érdekes prédikációt tartott a mi igazságos, vitéz nagy királyunkról. A templomunk zsúfolásig telt. A szent mise szépségét, értékét nagyban emelte a Szalónta-i gyerekek komoly és szép előadása. Mindnyájan egy csodálatos élménnyel gazdagabban tértünk haza.
A reá következő napok egyikén a gyerekek nagy gonddal ültették el a kis facsemetét ami majd mindig emlékeztetni fog arra, hogy itt járt a nagy Szent László királyunk Szent Ereklyéje.
Köszönet mindenért a gyerekek és nevelőik.
Aranka és Anikó néni