Oroszhegyi beszámoló 2011

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Oroszhegy-2010/viewsize/edit-091.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Oroszhegy-2010/viewsize/edit-091.jpg'

edit-091.jpgA 2010-2011-es tanévről szeretnénk beszámolni és hálát adni IstenneK, hogy megsegített mindenben. Voltak szép napok, nehéz napok, hetek.

Ezt az iskolai évet 45 gyerekkel kezdtük,ebből kettő elköltözött a többi mind sikeresen befejezte a tanévet.
Az egész évet egybevéve megkezdenénk a szeptemberi hónappal,amit szentmisével kezdtünk,majd a Szilvanapok alkalmából az iskola pedagógusaival termésoltárt készítettünk és ezt nagyon köszönjük,mert sok ideig tartott a zöldség és a gyümölcs.
Novemberben többször is temetőt látogatni voltunk,olyan sírokhoz is,melyeket nincs ki gondozzon.
Részt vettünk a szárhegyi továbbképzőn.
Az Adventre is nagyon készültünk lelkileg is,meg a ház széppé tevésével is.Próbáltuk a gyerekek otthonaikba is bevinni az adventi koszorút,ezért szülői értekezlettel egybevéve barkácsolást rendeztünk, tea és csöröge mellett.Ez a délután nagy öröm volt a szülőknek,hogy gyerekeikkel együtt szép díszeket készíthettek otthonaikba.
Decemberben nagy izgalommal fogadtuk a Mikulás bácsit és csapatát,rajzokat,kézimunkát készítettünk hálánk jeléül.Eléggé gazdag volt az ez évi Mikulás,mert nagy meglepetésünkre a szigetszentmiklósi egyház is küldött tanfelszereléseket, ami nagy segítség volt számunkra egész évben és még mindig tudunk adni majd iskolakezdéskor írószert. Pénzösszeget is adományoztak, melyet elosztottunk a szentkirályi napközivel és fontos, hasznos dolgokra költöttünk. A Karácsony is gazdag volt, mert sikerült elmenni a parajdi sóbányába a polgármester jóvoltából, mivel ő rendezte az utunkat. Az Artera Alapítvány is küldött egy pár ajándékdobozt, így mindenki kaphatott még a kicsik is akiket nem vittünk a sóbányába.
A második félévet szülinappal kezdtük, mivel négy évesek voltunk, így megünnepeltük egy nagy tortával, amit közösen készítettünk. Februárban részt vettünk a Mária Rádiós napon, ahol mi is színpadon énekelhettünk és szép rajzokat ajándékozhattunk. Farsangoltunk, nagyon sokan beöltöztek, díjakat is vihettek haza.
Márciusban nőnap alkalmából egy kis műsorral készültünk minden édesanyának és nagymamának. Készülve a Szent László útra meglátogatott az Udvarhelyi Híradó, majd fogadtuk a Szent László ereklyét és ez alkalommal meghívtuk támogatóinkat egy vacsorára.
A tavasz kezdetével mi is szépítgettük környezetünket, virágokat, fákat ültettünk mindkét házunkhoz.
Aztán jöttek a számunkra szokatlan emberek és papírok, de hála Istennek ezt is megoldottuk egy pár ember segítségével.
Gyereknap alkalmából kirándultunk a szentkirályi gyerekekkel és itt ismét küldött a jó Isten ajándékot, örömet, melyet a szigetszentmiklósi gimnázium tanárai nagy örömmel hoztak. Nagy volt az öröm, mert mindenki kapott egy ajándékdobozt, ami nagyon tartalmas volt (tisztálkodási szerek, írószer, édesség, játékok).
Pünkösd napján pécsi vendégek érkeztek (55 személy) egy egész napos programot szerveztünk nekik, nagy élményekkel távoztak falunkból. Tőlük is kaptunk ruhaneműt, édességet, könyveket és 50000 forintot. Majd ismét az iskolai év végén a falunkba látogató panziókban megszálló kislődi vendégektől 22000 forintot kaptunk. Ezekből a pénzadományokból szeretnénk megszervezni július elején a Biblia napokat és egy nagy meszelést kell elvégeznünk az egész házban.
Ezenkívül a nyári programot Cecinek átküldtük, ami elég tartalmas, ha Isten megsegít minden hónapban lesz valami a gyermekeknek.
Sok jó embernek kell megköszönnünk ezt az iskolai évet, név szerint felsorolni nem is lehet, de azért egy párat említenénk: hála és köszönet Tóth Imrének, szigetszentmiklósiaknak, pécsieknek, kislődieknek, Katóéknak, minden munkatársnak, Balázsnak, minden oroszhegyi támogatónknak, aki bármivel is segített ebben az évben és nem utolsó sorban Csaba testvérnek.
Isten fizesse az értünk tett áldozatot mindenkinek!
Ezzel a pár gondolattal búcsúzunk:

A boldogság ott talál otthonra
- ahol az emberek elviselik egymást,
- ahol az emberek szeretik egymást,
- ahol az emberek beszélgetnek egymással,
- ahol az emberek segítik egymást,
- ahol az emberek jók egymáshoz,
- ahol az emberek a kenyeret megosztják egymással,
- ahol az emberek egymásért imádkoznak.
- ahol az emberek egymás között megérzik Isten közelségét.