Nyárádremetei beszámoló

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_osmeh.jpgBüszke örömmel osztom meg a drága jó Anna néni, a Nyárádremetei kotlómama beszámolóját. Szeretettel köszönöm az ő és a kolléganője gyermekeink iránti szeretetét!

Szeretettel,

Csaba t.

 

 

Drága Csaba Testvér
Sok-sok szeretettel üdvözletünket  küldjük Nyárádremetéről és kívánunk erőt-egészséget a mindennapi munkához .Az új tanév közeledtével szeretnék egy pár sorban beszámolni, hogy hogyan telt el a nyarunk .Talán a legkönnyebb ha idő szerinti sorrendbe állítjuk a nyári szünidőt .A jun.17-én záruló tanév után a gyerekeket kétszer vittük Szovátára fogorvosi kezelésre majd egy színi előadásra amit egy Budapest-i színjátszó társulat adott elő .
Jun. végén részt vettünk a nevelőknek szervezett továbbképző tanfolyamon . Jul . folyamán Nyárádremetén egy néptánc tábor volt ami a plébánia területén működött, itt Szováta-i és moldvai csángó gyerekek vettek részt és persze a remetei gyerekek is. Minden este együtt táncoltak a vendégekkel. Mivel a tábort szervező hölgy minket is sok mindennel támogat így hát mi is kisegítettük  táborozókat mivel, hogy nem tudták megoldani másképpen a tisztálkodást.
Július  utolsó hetében Jancsi Szovátáról megkért, hogy a tábor ideje alatt a kicsi gyerekeket fogadjuk és ellássuk. Hát mondhatom azt, hogy nagyon sok éve vagyok gyerekek között de az amit ez idő alatt tapasztaltam az egy kész csoda, az a csoda amivel a drága Jó Isten naponta megajándékoz minket. Látni azt, hogy azok a kicsike gyerekek mennyire másak mint a családokban felnövő  ilyen korú gyerekek.
Életre valók, önállóak, vidámak  nincs nyafi, hiszti, elkényeztetés. Ahogyan egymást segítik és szeretik ez egy kész csoda. A mi gyerekeink naponta eljöttek segítettek, együtt játszottak, kirándultak a vendég kis gyerekekkel.
Miután a kicsik vissza mentek Szovátára a Nyárádremete-i gyerekek a Nyárádszereda-i gyerekekkel egy hétig a gyermek OLIMPIÁ -n vettek részt amit itt szerveztünk meg Remetén. Sport, különböző kézműves tevékenységek, játékok munka és kirándulás volt a programunkban .A marosvásárhelyi állatkertbe is ellátogattunk. Nagyon szép és jó volt. Most lassan neki fogtunk, hogy otthonunkat felfrissítsük, készülünk az új tanévre meg a hosszú téli hónapokra.
Küldök egy pár képet is:
Sok szeretettel a Nyárádremeteiek