Őseink nyomában a Tündérkert keleti peremén

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1900060_1379709322306152_1204365468_n.jpgHála és köszönet

Nagyon nagy megtiszteltetésben volt része június 18-án kedden közel száz gyereknek és nevelőiknek.

A Verestoy Attila Alapítvány szervezésében és a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával az Udvarhely környéki napközis gyerekeket elvitték egy történelmi témájú kirándulásra az Ezeréves határhoz.
Először Csíkszeredába a Csíki Székely Múzeumba várostörténeti és vártörténeti kiállítást csodálhattunk meg.Ezután Csíksomlyón a kegytemplomban hálát adhattunk az Istennek és köszönetet mondhattunk a Szűzanyának,megnéztük a Barátok feredőjét az ásványvíz forrás közelében.
Egy kiadós ebédben részesülhettünk a Csillagpanzióban,amit meglepetés fagyi követett míg a nevelők kávéztunk...
Irány Gyimesbükk.Az Ezeréves határnál az Őrházban tartott történelmi visszapillantót Bilibók Ágoston gyimesbükki vasúttörténész.Külön köszönet az idegenvezető történész tanár úrnak,aki értékes gondolatokkal bővítette tudásunkat a nap folyamán.Majd Madéfalván az emlékmű meglátogatása következett,de csak a buszból történt.
Hálásak vagyunk ezért a csodálatos napért.Minden gyerek és nevelő nevében köszönjük,hogy részesei lehettünk e sok szép élménynek.
Résztvevő házak: Máréfalva,Zetelaka,Székelyvarság,Farkaslaka,Felsősófalva,Alsósófalva,Oroszhegy,Kápolnás,Szentkeresztbánya és Székelyszentkirály.
Mindenkinek kellemes nyári vakációt,jó pihenést kívánok !
Szeretettel
Szerénke