Ünnepeltek Böjte atya gyerekei

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyergyoszentmiklosi-tanevzaro/viewsize/p1030433.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyergyoszentmiklosi-tanevzaro/viewsize/p1030433.jpg

ImageBöjte atya több mint kétszáz „gyereke” gyűlt össze Gyergyószentmiklóson. A több településről érkezett iskolások jótevőjükkel együtt búcsúztatták a tanévet.

 

 

 

A Gyergyói-medencében jó néhány napközi otthont és egy gyerekotthont is működtet a Böjte Csaba Ferenc-rendi szerzetes által vezetett Szent Ferenc Alapítány. Remetén, Csutakfalván, Ditróban, Orotván, Újfaluban, Salamáson és Gyergyószentmiklóson délutáni iskola várja azokat a gyerekeket, akik problémás családban élnek, Szárhegyen pedig otthont tartanak fenn a nehéz sorsú gyerekek számára. Ezekből az intézményekből sereglettek össze kedden délután a tanulók, hogy megtartsák az évzáró ünnepséget és találkozzanak Csaba testvérrel. Bencze Réka, a gyergyószentmiklósi napközi otthon vezetője elmondta, a szervezésben sokat segített a Szent Miklós Plébániahivatal, a Szeretetkonyha személyzete, valamint ismerősök, önzetlen jóakarók is.

A gyerekek előadásokat mutattak be, majd az énekek, szavalatok, játékok, táncok után megérkezett Böjte atya. A szerzetes hamar megteremtette a jó hangulatot, mosolyt csalt a sok apróság arcára. Meg is ígérték neki, hogy igyekeznek Jézushoz hasonlítani, nem pedig Júdáshoz. A családias, közvetlen hangulatú találkozást követően Csaba testvér is ígéretet tett: eljön még Gyergyószentmiklósra, ahogy ideje engedi.


Lázár Hajnal

honline.ro