Böjte Csaba gyerekotthonáról regény született

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Kiadvanyaink_befogadlak-borito_1.jpgA szerző maga is nevelőként dolgozott Déván, a személyes élményeit írta meg.

Befogadlak, elfogadlak, elengedlek címmel született regény Böjte Csaba dévai gyermekotthonáról – írja az Index. A szerző, Nagyfalusi Éva nyolc éve dolgozik nevelőként Csaba testvér gyerekotthonában, ez alatt az idő alatt rengeteg saját élményt gyűjtött, ezekre nagyban támaszkodik a könyve.
„Gyakran emlegettük, hogy tíz regényt is tudnánk írni az életünkről, annyi minden történik a gyerekekkel nap mint nap. A magyarországi támogatóknak köszönetképpen, illetve a januárban 60-dik születésnapját ünneplő Csaba testvér tiszteletére született meg végül a regényem” – idézi az Index.
A történet szerint Böjte Csaba dévai gyermekotthonába egy új fiú érkezik, Hunor. Éva nevelő fogadja be a szociális családjába, ahol további hét fiú nevelkedik. Éva igyekszik elfogadni a fiút minden csínytevésével. Az iskolaév végével mégis elérkezik a nap, amikor el kell engednie. 
www.hvg.hu