Dévai árvaházra gyűjt Böjte atya - Duna TV

Nyomtatás

Image  Jobb velünk a világ - fogyatékosok az egészségesekért! Péntek este rendezik azt a jótékonysági koncert, amelynek bevételét Böjte atya dévai árvái kapják.


{google}-3803695866140360602&hl=en{/google}

 

 

Hátrányosságból előny - most azok adnak, akik maguk is rászorulnának, és akiknek általában kevesebb jut az életben. Nekik köszönhetően mindnyájan kapunk és ezáltal gazdagodunk.

Sólyom Erzsébet, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet: minden közösség éltetője a kölcsönös figyelem és a segítség.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni: ki-ki lehetőségei szerint segítsen. A Jobb velünk a világ rendezvény jelentősége az, hogy rámutat: ezek a lehetőségek, a segítségnyújtás lehetőségei határtalanok. A Nem adom fel lelkületre mindenkinek szüksége van Magyarországon. Ez az, amiben a fogyatékossággal élő emberek mindenkinél hitelesebbek lehetnek” – mondta Sólyom Erzsébet.

Ismert emberek, művészek, zenészek, csatlakoztak a nem mindennapi rendezvényhez. Nem hiába, telt ház volt a budapesti Sportarénában.

„Nagyon régóta dolgozom a Nem adom fel együttessel és nagyon megszerettem őket, rengeteg fellépést csináltunk, Művészetek Palotájában, különböző utcafesztiválokon és hát ez a korona, én azt gondolom” – tette hozzá Várkonyi Attila szervező.

A bevételből Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes a Gyergyói medencében egy új intézményt hoz létre, ahol árva magyar gyerekek találhatnak majd otthonra.

A stúdióban Böjte Csaba szerzetes elmondta: eddig 18 árvaházat hoztak létre Romániában. Ez lenne a 19-dik. Azon túl, hogy igyekszik mindenhol lelket önteni és erősíteni, leginkább az anyagiak előteremtéséből próbálja kivenni a részét, így támogatja a házakat.

Ez egy egyedülálló kezdeményezés, ilyen még nem volt. Az atya elmondta azt is, hogy először két évvel ezelőtt kereste meg őt a Nem adom fel együttes:

„Meg vannak győződve róla, hogy szebb a világ tőlük, és ez így is van. Az ő kezdeményezésük volt ez, ami nagyszerű” – mondta Böjte atya.

A körülmények kapcsán az atya elmondta: 1500 gyermeket kell felnevelniük – gyermekenként naponta mindössze 1 euró jut, mindamellett, hogy kapnak élelmiszereket és tanszereket. „Úgy gondolom, hogy másoknak is megér egy gyerek napi 1 eurót” – tette hozzá.

Az atya Nem adom fel együtt rendezvényéhez hozzáfűzve elmondta: egy koncertjegy ára nem sok, de 7-8 ezerből már árvaházat lehet építeni!

„Én nem megoldani akarom a Kárpát-medencei szociális gondokat. Úgy hiszem, jó dolog jót tenni, látni, hogy kivirágzik egy gyermek. Fontos, hogy mindenki le tudjon hajolni a gyerekekhez és segíteni nekik!” – hangsúlyozta Böjte atya.

Duna TV