Böjte Csaba hozza el az adventi áldást és békességet Zoboraljára

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bojte-csabaSK19.jpgMagyar adventre készül a nyitrai Kálvária. Az idei magyar zarándokévet Zoboralján Böjte Csaba látogatásával és áldásával zárják. A ferences rendi szerzetes ellátogat az épülő nagycétényi Manócska magyar óvodába és bölcsődébe.

Az idei magyar zarándokév, amellyel Zoboralja a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharistikus Kongresszusra készült, elért az utolsó állomásához. Az évi lelki programot a dévai árvák oltalmazója, Böjte Csaba zárja. December 8-án, advent második vasárnapján minden megtisztulni és az ünnepekre felkészülni vágyó hívőt áldással várnak a nyitrai Kálváriára közös imádságra, éneklésre, hálaadásra, engesztelődésre.
Délután három órakor ünnepi szentségimádásra kerül sor Böjte Csaba vezetésével és a zoboralji családokkal, szentgyónásra lesz lehetőség.  Négy órakor a dévai szerzetes oltártestvéreivel ünnepi szentmisét celebrál. Este hat órától ünnepi, adventi, karácsonyváró koncert, ez után agapéra kerül majd sor.
Hétfőn, december 9-én Csaba testvér Nagycétényre látogat, ahol megáldja az épülő magyar óvodát és bölcsődét, majd találkozik a Tipegő-Topogó szülő-gyermek foglalkozás résztvevőivel és a helyi magyar alapiskolásokkal. Tizenegy órakor a nagycétényi Sarlósboldogasszony plébániatemplomban ünnepi szentmisét mondanak Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásának ünnepe alkalmából.
Fotó: Horváth Szomolai Andrea
Forrás:
Nyitrai Kálvária
www.ma7.sk