Jelentősen nőtt a házasságkötések száma

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_Csabatmariaverebeles20.jpgJelentősen nőtt a házasságkötések száma Magyarországon. A KSH adatai szerint 2018-hoz képest az elmúlt évben negyedével többen kötötték össze életüket. Ugyanakkor a házasságok fele még mindig válással végződik. Hogyan oldhatók meg a konfliktusok házasságon belül? - erre a kérdésre keresi a választ a Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes által, a nemzeti kegyhelyen tartott téli lelkigyakorlat is.

Telt ház előtt tartott előadást Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes Mátraverebély-Szentkúton. A téli lelkigyakorlat célja, hogy elmélyítse a házaspárok egymás iránti elkötelezettségét, és segítse feloldani a mindennapi élet konfliktusait.
Lelkigyakorlat Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen - 2020 - VIDEÓ
Tavaly az első háromnegyed évben több mint 57 ezer pár kötött házasságot, ami 11 ezerrel több, mint 2018 azonos időszakában. 1990 óta nem házasodtak össze annyian hazánkban, mint tavaly. Ahhoz azonban, hogy ezek a házasságok tartósak legyenek, mindkét félnek sokat kell tennie.
Felmérések szerint a magyar fiatalok családcentrikusak, és többségében házasságban képzelik el a jövőt. Ebben az államtól is segítséget kapnak; a családvédelmi akcióterv legújabb eleme, a négy gyermekes anyák jövedelemadó mentessége például év elejétől vehető igénybe.
www.hirtv.hu