Csaba testvér és "gyermekei" Budapesten

Nyomtatás

ImageCsaba testvér és "gyermekei" köszönetet mondtak a kettős állampolgárság elfogadásért egy ünnepi szentmise keretén belül 2010. július 10-én Budapesten, a Szent István Bazilikában.

 

 

A hálaadó szentmisén Böjte Csaba atya hangsúlyozta: a szeretet és hála hozta őket Budapestre, s szeretnék megköszönni, hogy az őket szerető, segítő anyaországi testvéreik kinyitották a kettős állampolgárságról szóló hatalmas kaput, melyen keresztül felemelt fővel léphetünk egymáshoz – tájékoztatott Frigyesy Ágnes.

A zsúfolásig megtelt Szent István Bazilikában együtt imádkoztak gyermekek és hívek, erdélyiek és anyaországiak, hogy ez a szép, tiszta szívek vágyából megszületett lehetőség valósággá váljon.
Image– Azt szeretnénk kérni imáinkban, hogy a kettős állampolgárságról szóló törvény az acsarkodó, múló világ végét jelentse, és egy új, testvéribb, reményteli világ alapköve legyen – hangsúlyozta Csaba testvér, akinek gyermekei 56 otthonból érkeztek Budapestre. A szentmise énekrendjét a XVII. században élt csíksomlyói ferences szerzetes, Kájoni János anyagából válogatta a csíkszeredai Role együttes. A szentmisén a gyermekek is énekeltek, majd Csaba testvér Mádl Dalma asszonynak külön megköszönte támogató odafigyelését, mert – mint mondta –, ha fejük fölött időnként összecsaptak a hullámok, Dalma asszonyhoz fordult, aki mindig önzetlenül sietett az árvák segítségére...
szekelyhon.ro