6. állomás

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_P1200802.jpgImádkozzunk Máriával Pünkösdre készülve,
Világunknak a Békesség Lelkét kérjük!

 

 Hanganyag:

Dicsőség az Atyának…
Miképpen kezdetben…
Evangélium Szent Máté könyvéből:
Azután, hogy elmentek, megjelent Józsefnek álmában az Úr angyala, s ezt mondta neki: „Kelj föl, fogd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, s maradj ott, amíg nem szólok, mert Heródes keresi a gyermeket, meg akarja ölni.” Fölkelt, s még akkor éjszaka fogta a gyermeket és anyját, és elmenekült Egyiptomba. Ott maradt Heródes haláláig. Így beteljesedett, amit a próféta szavával mondott az Úr: „Egyiptomból hívtam az én fiamat.” Mt 2, 13-15.
Elmélkedés:
Csodálom Máriát és az ő jegyesét, Józsefet. Az angyal szól: „Heródes a gyermek életére tör...” Dönteni kell, választani! Egyfelől ott van Názáret, a rokonok, a kis otthon, a megélhetés, az egzisztencia, és másfelől ott van a gyermek biztonsága, élete. Milyen csodálatos, hogy gondolkodás nélkül az Élet mellett, Jézus mellett döntötök. Feladtok mindent, és életetek nagy kincséért odaadtátok mindazt, ami fontos volt számotokra, vállaljátok a földönfutó, menekült ember nyomorát, szegénységét, vállaljátok a gyermekért, az Életért. Évekig tart a számkivetettség, minden nélkül, idegenben, de együtt a legdrágábbal, Isten szép ajándékával, a gyermeketekkel, a kis Jézussal. Ott a hontalanságban semmi nem vonja el a figyelmeteket egymásról és szent gyermeketekről, aki lassan talpra áll és elindul… Igen, az Isten tipeg-topog a Földön, az emberek között, kárpótolva titeket minden nehézségért, kimondja drága nevetek, mosolyogva rád nevet és gügyögi: drága édesanyám. Ó, mennyivel gazdagabbak vagytok szent gyermeketekkel az önként vállalt száműzetés földjén, mint ha lemondottatok volna gyermeketekről a názáreti otthonért, műhelyért, üzletfelekért.
Könyörögjünk:
Urunk Istenünk, sokszor oly nehéz a gyermek, az élet mellett dönteni, oly sok abortusz van világunkban. Alázattal kérünk, segíts meg mindannyiunkat, de különösen a fiatal párokat, hogy a megfogant élet mellett döntsenek. Adj erőt, hogy jó angyalaidként egymást figyelmeztessük, és tudjunk a bajban lévő, megtámadott várandós nők és a kismamák számára szerény menekülési útvonalak, akár Egyiptomok lenni. Add Istenünk, hogy Mária példájára mindig a gyermek, az élet, a köztünk élő Jézus Krisztus mellett döntsünk.
Most segíts meg Mária…