Vezesd gyermekedet az örök boldogságra!!

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_8328.JPGSzent István királynak rengeteg dolga lehetett és mégis szakított időt gyermeke oktatására, nevelésére!! Nem csak szóban, hanem bölcsen írásban is, szépen megfogalmazza intelmeit Szent Imréhez! Szent Gellért személyében jólfelkészült, ügyes pedagógust keres, és talál, megtesz mindent gyermeke testi lelki, szellemi fejlődéséért!! 
 
Egy szülő milyen büszke örömmel üdvözölheti gyermekét a mennyek országába, de  elképzelni sem tudok nagyobb szörnyűséget, mint mikor egy szülőnek akár a mennyországból is azt kell látnia, hogy a gyermeke rút, aljas bűnökben alul maradt és elkárhozott, a pokolra jutott!! Életünk legfontosabb feladata gyermekeink nevelése az, hogy testüket, lelküket megszülve szépen felneveljük, kibontakoztassuk, biztonságosan elvezessük őket az örök boldogságra, ehhez viszonyítva minden más munkánk csak másodlagos, csengő érc és pengő cimbalom!! Mit használna, ha az egész világot meg is nyernénk, ha a magunk és gyermekeink lelkének kárát vallnánk!?
 
Most vasárnap Szent István király lábainál, Budapesten, a csodálatos bazilikában, egy szentmiseáldozatban együtt imádkoztunk sok sok iskolással, szülővel, pedagógussal! Bizalommal a jó Isten áldását kértük a Magyarországon most hétfőn, nálunk, Erdélyben két hét múlva induló  tanévre!! Szeretettel Csaba t.