Csak a Szeretet hozhat jó döntést!!

Nyomtatás

2015. március 21. – Szombat

 
Olvasom a Szentírást és nem értem az akkor élt embereket!! Mindenféle külső dolgok a fontosak, és nem a legfontosabb, a Krisztus által meghirdetett Főparancs! Ha letérünk a Szeretet törvény által mutatott útról, akkor mindent és mindennek az ellenkezőjét is be lehet bizonyítani! Határozzam el, hogy az én életemben, csak a szeretet hozhat döntést, és soha ne legyen egy "DE",  ami felül írná az irgalmas szeretet által megfogalmazott terveket!
b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_csendelet.jpgCsaba t. 
--------------------------------------------------
Amikor Jézus a Jeruzsálemi templomban tanított, szavainak hallatára a  nép közül egyesek  felkiáltottak:  „Ez  valóban  a  Próféta.”  Mások  meg  azt mondták: „Ez a Messiás.” Voltak  azonban olyanok, akik megkérdezték:  „Hát Galileából jön a Messiás? Az írás szerint nemde Dávid családjából és Dávid városából, Betlehemből kell jönnie a  Messiásnak?” Erre szakadás támadt  a nép között.  Néhányan el  akarták őt  fogni, de  senki sem  mert rá  kezet emelni. A  szolgák  (akiket Jézusért  küldtek),  nélküle tértek  vissza  a főpapokhoz és a farizeusokhoz. Azok  felelősségre vonták őket: „Miért  nem
hoztátok őt ide?” A  szolgák mentegetőztek: „Ember  így még nem  beszélt!”
Erre a farizeusok rájuk  förmedtek: „Csak nem  vezetett titeket is  félre?
Mondjátok: hitt-e benne egy is a főtanács tagjai vagy a farizeusok  közül Csak ez az átkozott népség, amely  semmit sem ért a törvényhez.” 
 
Ekkor  az egyik tanácstag,  Nikodémus, aki  egy alkalommal  éjnek idején  fölkereste Jézust, így szólt: „A  mi törvényünk nem  ítélkezik senki felett  anélkül, hogy ki ne  hallgatta volna, és  meg nem állapította  volna, mi  (rosszat) cselekedett.” A többiek azonban neki támadtak: „Talán te is galileai vagy? Kutass csak utána,  és rájössz,  hogy Galileából  nem származik  próféta!” Ezután mindegyikük hazatért.
   Jn 7,40-53