Kafarnaum romjain!!

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_0809.jpg2015. július 14. – Kedd
Kafarnaum vagy Kapernaum (héber כפר נחום Kefar Nachum, „Nahum tanyája”) település volt a Galileai-tó partján, bibliai újszövetségi helyszín, amelyet mintegy Kr. e. 150-től a 11. századig laktak. Helyén ma részben feltárt romok találhatók.
Döbbenetes! A bűn zsoldja a halál! Krisztus nem megátkozza ezt a nagy várost, egyszerűen csak megállapítja a szomorú igazságot!! Megnéztem a képeket Kafarnaumról és  valóban csak romok találhatók ott!  Úgy kellene az életünkben a bűnt kioltani, ahogyan a kályhából a konyha szőnyegére kieső parazsat eltapossuk, könyörtelenül!  A bűn izzó parázs, bármilyen kicsi is képes lángba borítani életünket és mindent mi számunkra drága és érték elpusztítani!
Irgalmas Isten szeretetét kérve világunkra, imádságos bizalommal,
Csaba t. 
Jézus egyszer így korholta azokat a városokat, amelyekben a legtöbb csodát tette, és mégsem tartottak bűnbánatot:  Jaj, neked, Korozain! Jaj,  neked, Betszaida! Ha  Tiruszban  és  Szidonban történtek  volna  azok  a  csodák, amelyek  nálatok  történtek,   már  régen   bűnbánatot  tartottak   volna, szőrzsákba öltözve  és  hamuba  ülve.  Mondom  nektek:  Tirusz  és  Szidon városának tűrhetőbb  sorsa lesz  az  ítélet napján,  mint nektek.  És  te, Kafarnaum!  Azt  hiszed,  az  égig  emelkedel?  A  pokolba  süllyedsz.  Ha Szodomában történtek  volna a  nálatok történt  csodák, mind  a mai  napig fennállna. Azt mondom  nektek: Szodoma földjének tűrhetőbb sorsa lesz  az utolsó ítélet napján, mint neked, Kafarnaum.
Mt 11,20-24