Önmagunk felé is gyakorolhatjuk az irgalmasságot!!

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_01-2.jpgA virág a fény felé hajlik, az ad neki életet!! Ez ilyen egyszerű, de akkor mi miért hajlunk sokszor sötét, hideg dolgok felé? Miért okozunk fájdalmat magunknak?
Az igazi fény a jó Isten és az Ő drága ajándékai:
1. Az igazság: Alázattal tanulunk, az értelmünkkel keressük nap mint nap a mindennapi létünket megvilágosító bölcsességet!
2. A jóság: Keressük a szeretetet, Teremtőnk bölcs parancsait, melyek a boldogságra vezető utunk beragyogják, járhatóvá teszik!
3. A szépség: Isten minden műve gyönyörű, lássuk meg a világunkban és munkánkkal mi is tudatosan ragyogtassuk fel környezetünkben a szépséget!
4. A szentség: Békésség, Harmónia, jóságos élő Ragyogás mely atyai szeretettel átölel s melyre mi magunk is ölelő szeretettel válaszolunk!
A hal otthona a tenger, s a homokban elpusztul! Az ember Teremtője társaságában, az Ő szent ajándékaiban fürödve élheti szabadon az életét! Miért töröd magad üres csillogó cserepek után, rongyokért miket a moly megemészt, ócska kacatokért miket a rozsda szétrág! Oly rövid az élet keressük teremtő Istenünket és az ő drága ajándékait, szeretettben élve testvéreinkkel!
Irgalmazzunk magunknak!! 
Szeretettel,
Csaba t.