Szent Erzsébet ereklyéje ma, május 17-én Nagyváradra érkezik!!

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_6503f08d-e61b-4d7b-9fbd-0a7f84a6cb05.jpgAz Irgalmasság évében találkozzunk az irgalom nagy szentjével, Árpádházi Szent Erzsébettel!
Sárospatakon született és Sárospatakon őrzik az isteni irgalmat, mindennapi életével közénk hozó Szent Erzsébet ereklyéjét. Május 17-én kedden, a 18 órától kezdődő szentmisére Ternyák Csaba egri érsek atya elhozza Szent Erzsébet ereklyéjét a váradi Székesegyházba. Az ünnepi szentmisén nemcsak főpásztori tanítást hallhatunk a minden idők talán egyik legnagyobb irgalmasság szentjének életéről, hanem személyesen is kifejezhetjük szeretetünket, hálánkat a Szent Erzsébet ereklye előtt. Utána nagylelkűen ránkbízza a drága kincset, hogy körbejárjuk vele drága szülőföldünket!
Gyertek tanuljunk Szent Erzsébettől jónak lenni, irgalmas szeretettel lehajolni az elesettekhez, szegényekhez, még a bűnösökhöz is. Kérjük az ő közbenjárását, hogy ebben az irgalmatlan, ítélkező, nyafogó világban mi a megbocsájtás, az újrakezdés, a feltétel nélküli szeretet hordozói lehessünk.
Csaba t.