Meghívó Bélfenyérre

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_kolpingbelfir.jpgAugusztus 17-én 12.00 órai kezdettel meghívtak Bélfenyérre, hogy a Kiss Márton atya által működtetett gyermekvédelmi központ 15 éves születésnapját megünnepelni!! A szentmiseáldozatban imádkozni szeretnénk mindazokkal kik a meghívásra igent mondanak azokért a gyermekekért kiket Marci atya által létrehozott alapítvány a jó Isten nevében befogadott és nagy - nagy szeretettel nevel!!


Nagy örömmel mondtam igent a meghívásra, mert Marci atya megvalósította azt amiért én sokáig imádkoztam!! Istentől én soha nem azt kértem, hogy a Szent Ferenc Alapítvány ilyen nagyra nőjön, hanem azt, hogy Erdély minden vidékén legalább egy - egy paptestvér hozzon létre saját térségében egy gyermekvédelmi központot!! A kedves atya Adolph Kolping mennyei segítségét kérve tizenöt évvel ezelőtt szélesre tárta a Bélfenyéri plébánia ajtaját és nagy nagy szeretettel befogadta az oda belépő gyermekeket!! A gyermekvállalás senkinek sem könnyű, még akkor sem, ha egy plébános Szent József szellemében nem a test és a vér kívánságából, hanem a mennyei atya akaratából mond igent az ajtaján kopogtató bajbanlévő gyermeknek!! Természetesen, hogy a drága jó Marci atyának is sok érdekes, sokszor nagyon vidám, máskor biza kemény és szomorú perceket, órákat hozott az az "igen", amit az életre, a gyermekek gondozására, nevelésére mondott! Istennek hála nem adta fel Marci atya, mindig is volt ereje a keskeny, meredek út mellett dönteni, és újból és újból kimondani az igent az életre, és nagylelkűen újabb és újabb gyerekeket fogadott be az otthonába!
Tizenöt év hamar eltelt, de egy - egy ilyen magaslatról jó megfordulni és örömmel, szeretettel hátranézni, számba venni Isten megannyi kegyelmét, áldását amit azoknak ad, akik az élet szolgálatára szentelik életüket!! Természetesen ebben a szentmisében nem csak hálát akarunk adni a múltért, hanem a Teremtő Istenünktől erőt, bátorságot is szeretnénk kérni a Bélfenyéri Kolping Egyesület minden munkatársa, növendéke, támogatója számára, hogy a megkezdett úton, örömmel, szeretettel, váll a váll mellett tovább tudjanak menni!!
Nagy szeretettel hívlak, gyertek segíteni Isten kegyelméért hálát adva, új életadó kegyelmek befogadására kitárni a szíveinket!!
Szeretettel,
Csaba t.