Bővebben: Világgyőztes lett Máté Bence madárfotójaA versenyre 55 országból 10 ezer képet küldtek be a pályázók.

Bővebben: Magyar szentek és boldogokA mai emléknap mindenszentek ünnepéhez kötődik: magyar népünk szentjeit, boldogjait köszöntjük.

Bővebben: Assisi Szent Ferenc írásaiA Magyarok Nagyasszonya Ferences rendtartomány a „Ferences Források Magyarul” sorozat 3. köteteként jelentette meg Isten Szegénykéjének írásait – imádságokat, leveleket, életszabályokat.

Bővebben: A szeretet himnuszaSzóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén, 

Ha szeretet nincs bennem, 

Csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. 

Legyen bár prófétáló tehetségem, 

Ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt, 

Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak, 

Ha szeretet nincs bennem, 

Mit sem érek. 

Bővebben: Tours-i Szent Márton püspökSzent Márton püspökre emlékezünk liturgikus emléknapján, november 11-én. Márton napjához, mely gazdasági határnap is volt, számos népszokás és hiedelem is kapcsolódott. A szent életéről és az ünnephez kapcsoló szokásokról olvashatnak összeállításunkban.

Bővebben: 2019-ben Romániába látogat Ferenc pápa 2019-ben egészen biztosan Romániába látogat Ferenc pápa – idézi Ioan Robu bukaresti érsek-metropolita nyilatkozatát a katolikus.ma. A romániai püspökök ad limina látogatáson vesznek részt a Vatikánban, melynek során a megyés püspökök be kell számoljanak egyházmegyéjük állapotáról a pápának és az illetékes szentszéki hivatalnokoknak.

Bővebben: Albrecht DürerA híres, magyar származású festő, Albrecht Dürer tragikus végű fogadást kötött a bátyjával… Biztos, hogy te is láttad már a fogadás eredményét, még ha nem is tudsz róla!!

Bővebben: A „Ne lopj” parancsolat a javak felelős elosztására ösztönözA Szent Péter téren megtartott szerdai általános kihallgatás során Ferenc pápa ezúttal a 11. alkalommal tanított a Parancsolatokról. A Ne lopj! hetedik parancsolat ezúttal lehetőséget adott a pápának arra, hogy a teremtett és megtermelt javak igazságos birtoklásáról és a méltányos elosztásáról szóljon, hivatkozási pontként megjelölve az Isten Fiának lelkületét, aki „nem ragaszkodott feltétlenül isteni mivoltához, hanem kiüresítette önmagát” (vö. Fil 2,5).

Bővebben: De La Salle Szent János jubileumi évet hirdetDe La Salle Szent János halálának háromszázadik évfordulója alkalmából Ferenc pápa engedélyezte a jubileumi év megtartását, amely idén november 17-én kezdődik, és 2019. december 31-én zárul majd a keresztény nevelők védőszentjének római kegyhelyén.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem szabad félni a lelki szembesülések tisztító, sokszor nagyon sötét éjszakájától. Az indulatok, haragok, félelmek bennünk vannak, és azáltal, hogy előkerülnek, megfoghatóvá, kezelhetővé válnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. november 15. csütörtök, Albert és Lipót napja van. Holnap Ödön napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Mennyek Országának szépsége

A földi létünkben egy születési stádiumban vagyunk. Kilenc hónap után a kisbaba életképes, de az embernek egy ráméretezett élethossz kell ahhoz, hogy „örök élet képes” legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube