Éltető szolgálat

Bővebben: Éltető szolgálatSokszor elgondolkoztam azon, hogy egy - egy gazdag ember miért nem áll neki jót tenni azzal a mérhetetlen vagyonnal, mit a jó Isten neki adományozott mint drága talentumot, s melynek kamatoztatásáról előbb utóbb számon is fogja kérni!! Lám José Camara pénzét sikeresen átváltotta ajándékká! Bölcs dolog, meghajtom fejemet nagylelkű tette előtt, 

Csaba t. 

Időkapszulával üzen az utókornak a mozgássérültek egyesülete

Bővebben: Időkapszulával üzen az utókornak a mozgássérültek egyesületeÖsszefogás Háza néven fog működni a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének új csíkszeredai székhelye, amelynek alapköveként szerdán egy időkapszulát helyeztek el. Ebben többek között az épület tervrajza, a szervezet alapszabályzatának és történetének fotókkal illusztrált leírása kapott helyet.

Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére

Bővebben: Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezéséreItt a nagy lehetőség, ne csak a szidjuk a világot, hanem mutassuk meg, hogy mennyi  talentum, ötletesség szorult belénk!! Gyújtsunk vonzó fényt, tervezzünk olyan logót mely térdre kényszerit, és az oltáriszentségben köztünk maradó Istenünk, Jézus Krisztus felé fordítja arcunkat!! 

Jó munkát, szeretettel, 

Csaba t. 

Zongorát ajándékozott a Boldogasszony Iskolanővérek szovátai házának Rost Andrea

Bővebben: Zongorát ajándékozott a Boldogasszony Iskolanővérek szovátai házának Rost AndreaKét zongorával gazdagodott a Marianum Ház Szovátán április 19-én, a hangszereket két budapesti művész, Balásházi Bálint és Rost Andrea adományozta a missziós központnak. Az ajándékot zenés összeállítással köszönte meg a Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar.

Egyszerre káprázatos és kétségbeejtő, ahogy a borászok a fagy ellen küzdenek

Bővebben: Egyszerre káprázatos és kétségbeejtő, ahogy a borászok a fagy ellen küzdenekAz áprilisi hó úgy kellett, mint egy súlyos orrba verés. A városokban még csak szimplán undorító a tavaszi tél, de a fagy a friss hajtásokat és virágokat sem kímélte. Európa több borvidékén is komoly fagyokat hozott az időjárás, az éppen előbújó hajtások mondhatni az intenzív osztályon várják az ígért pénteki enyhülést.  

Márton Áron húsvéti körlevele (1945)

Bővebben: Márton Áron húsvéti körlevele (1945)A világban zajló események hasonlóképpen elmélkedésre, magunkba szállásra és komoly önvizsgálatra késztetnek. "Kemény dolgokat mutattál népednek" (Zsolt 59,5) – mondhatjuk a zsoltárossal mi is. Az emberiség a szenvedések útját járja. Bűneivel ácsolta keresztjét s a maga ácsolta kereszt súlya alatt és a nagy vérveszteségtől már roskadozik. És mintha nem volna számára mentség és menekvés, bűnei hajtják, mint hajszolt rabszolgát a könyörtelen korbács. Fátyolos, zavart szemmel mered rá a vérbe és gyászba borított világra, de mennie kell – mintegy álomban s valami irgalmatlan törvénynek engedelmeskedve – egyre tovább és beljebb a kínok és fájdalmak útján.

Alkategóriák

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten nélkül olyan szavakat, mint holtomiglan-holtodiglan, örök hűség jóban-rosszban, felelőtlenség szánkra venni, mert esendő lényünk gyenge az ilyen szavak felelősségteljes vállalásához.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. április 28. péntek, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus halála után harminc évvel- 2

Akkor irtották ki az olajfák hegyéről a fákat, mert kereszteket ácsoltak belőlük. Ez történelmi tény.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube