Bővebben: A sport segítse elő a találkozás kultúrájátA Szentatya üzenetet küldött a Rio de Janeiróban augusztus 25-én tartandó sportkonferenciára. A sport nemcsak a szórakozás egy formája, hanem mindenekelőtt eszköz a találkozás kultúrájának támogatására – hangsúlyozza a pápa.

Bővebben: Litvánia és Szlovénia után Magyarországon követik el a legtöbb öngyilkosságotFélünk a medvéktől, a balesetektől. a terroristáktól, de lám mi vagyunk magunk számára a legveszélyesebbek!!

Imádkozzunk azért, hogy ne okozzunk fájdalmat, szenvedést mi magunk számára: mulasztással, rossz döntéseinkkel, bűneinkkel!

Részvéttel, 

Csaba t. 

Bővebben: Hölvényi György: Az alapító atyákhoz méltó Európai Unióért dolgozunkAz Európai Parlament magyar képviselője Brüsszelben nyilatkozott a SZEMléleknek az iszlámmal való párbeszédről, a migráció kihívására adható válaszokról, az üldözöttek felkarolásáról, szóba került kontinensünk jövőképe is.

Bővebben: Ilyen, ha (f)elszabadul a templomépítészet IndiábanAligha van a világban két egyforma templom, mégis, szinte kivétel nélkül kinézete alapján mindegyikről el lehet dönteni, hogy az egy templom. Nem így a gyarmati uralom alól felszabaduló Indiában, ahol szembeszálltak azzal, hogy a templom csak templomszerű lehet! 

Bővebben: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

Bővebben: Világbajnok az U20-as női kéziválogatottGratulálok!! Isten a mai fiatalokat is ugyanabból az anyagból teremti mint a Jézus Krisztus korabelieket, vagy a Szent István kortársit..... Nincsenek ilyen - vagy olyan generációk, egyszerűen vannak elnevelt, puhány, tehetetlen fiatalok és vannak életrevaló, küzdeni akaró, nagyszerű fiatalok!! Azok akik megindulnak és vállalják a harcot, azok a győztesek, akik meg nyafogva csak magukkal foglalkoznak a vesztesek!! 

Nagyszerű lányok vagytok, ti vagytok a példaképek!! 

Tisztelettel, 

Csaba t. 

Bővebben: A labdarúgásnak is van védőszentje?A mai napon Horvátország és Franciaország játékával véget ér az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Sokan izgultuk, szurkoltuk végig a mérkőzéseket. Jó tudni, hogy a világbajnokság előtt, alatt és azt követően – akár amikor a gyermekünkkel, barátainkkal focizunk, égi pártfogó segít.

Bővebben: A legkisebbeket akarta hazaszeretetre tanítani Pósa Lajos, a „mesekirály”104 éve, 1914. július 9-én halt meg Budapesten Pósa Lajos költő, hírlapíró, a magyar gyerekirodalom egyik megteremtője, a „mesekirály”. Műveit számos idegen nyelvre lefordították. Negyvenéves írói jubileumán, 1914 júniusában több tízezer gyermek köszöntötte.

Bővebben: Záróra - Kányádi SándorA magyar közélet egy-egy meghatározó személyiségével hivatásukról, életükről, a körülöttünk zajló eseményekről beszélget Veiszer Alinda esténként a Zárórában.  Az alábbi videóban Kányádi Sándorral beszélgette a Zárórában.

A felvétel 2009- ben készült.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2018. július 22. vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az őszinte bűnbánat

Ha a bűnbánat őszinte, az ember vágyik arra, hogy valamilyen módon vezekeljen, begyógyítsa a szereteten esett sebet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube