Egy Román tudós reális vallomása

Bővebben: Egy Román tudós reális vallomásaI. P. Bratianu írása, mely először angol nyelven a "Transylvania and the Hungarian-Romanian problem" című amerikai kiadványban (Danubian Press) jelent meg, majd a torontói Magyar Élet 1980. március 1-i számában magyarul is napvilágot látott, egy nagyon tisztességes, európai műveltségű, humanista román tudós álláspontját tükrözi. Szükségesnek tartottuk, hogy a hazai olvasóközönség is tudomást szerezzen róla. Ezekkel a jóérzésű, emberséges románokkal kell összefognunk, e szomorú sorsú tündérország valamennyi lakója javára.

XXIII. János pápa humora

Bővebben: XXIII. János pápa humora A 2014. április 27-én szentté avatott pápa tíz kedves, humoros megnyilatkozása: XXIII. János pápát legtöbben kedvesnek, egyszerűnek, szociálisan érzékenynek és igen jó humorúnak ismerték. Ő hirdette meg a II. Vatikáni Zsinatot. Ferenc pápa szerint szentéletű, türelmes ember volt, aki „engedte, hogy az Úr vezesse”.

Jégtörő Mátyás napja

Bővebben: Jégtörő Mátyás napjaFebruár 24-e Szent Mátyás apostol ünnepe. A Lévi nemzetségéből, Betlehemből származó Mátyás tudós ember volt. Az Úr tanítványai közé tartozott: követte Jézust „János keresztségétől fogva egészen mennybevétele napjáig”. Sorshúzással választották az apostolok közé, Júdás helyébe, hogy velük együtt „tanúskodjék Krisztus föltámadásáról” – olvashatjuk az Apostolok Cselekedetei első fejezetében.

A teremtett világ is reménnyel várja Isten szeretettervének beteljesedését

Bővebben: A teremtett világ is reménnyel várja Isten szeretettervének beteljesedésétFebruár 22-én a szentatya folytatta a keresztény reményről szóló katekézissorozatát. A teremtett világ az emberrel együtt a szülő asszonyhoz hasonlóan nyög és vajúdik, a keresztény ember pedig tudja, hogy már működik Isten megmentő szeretete, új világ és új emberiség van születőben.

Nem hívő Nobel-díjas orvos gondolatai

Bővebben: Nem hívő Nobel-díjas orvos gondolataiA világ egyik leglátogatottabb Mária kegyhelyén, a franciaországi Lourdes-ban, minden évben több ezer “megmagyarázhatatlan gyógyulásról” számolnak be.  Azonban ezeknek csupán a töredéke minősül valóban “csodának”, az Egyház kritériumai ebben a tekintetben rendkívül szigorúak.

E szép dalt John Newton írta

Bővebben: E szép dalt John Newton írta"E szép dalt John Newton (költő és lelkipásztor) írta és először 1779-ben jelent meg Angliában. Az ének a cseroki törzs himnusza lett. Ők azok, akik az európai hódítás idején a mai Egyesült Államok keleti-délkeleti részén éltek, azonban nagy részüket a szövetségi kormány az 1800-as évek elején erőszakkal a mai Oklahoma területére telepítette. A dal szövege reményt adó, és kijelenti, hogy Isten kegyelmének köszönhetően létezik megbocsátás a bűnös ember számára."

Alkategóriák

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az elutasítás nagyon egyszerű, egy pillanat műve! A befogadás, az értékeink gyöngéd megosztása, a megbocsátás évekig tartó kemény munka, és én mégis erre az útra biztatok mindenkit, mert ezen az úton jár velünk a mi Istenünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. február 28. kedd, Elemér napja van. Holnap Albin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sokan hittek benne...

Egyszer Jeruzsálemben azt mondta: „»Bontsátok le ezt a templomot, és harmadnapra fölépítem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube