Méhészkedés

Bővebben: MéhészkedésAugusztus 15 ma van a méhész új év,befejeztük a régit kezdjük az újat....

Ha Isten segít szeptember 16-án 15 családdal indul Csíkszentsimonban, a Szent László kollégiumban a méhész képzés, a lovász, a mezőgazdasági gépszerelés, a falusi turizmus, a  pásztor és a hegyi halgazdálkodás képzés mellett!! Imádságos szeretettel köszönöm mindazok jóságát kik segítenek gyermekeink nevelésében, oktatásában!! 

Csit 2017

Bővebben: Csit 2017Ébredj és lépj! mottóval tartják az idei Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót (CSIT), amely Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én kezdődik, és 19-én ér véget. A főszervező a gyulafehérvári római katolikus érsekség ifjúsági szervezete, a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség, a programokat pedig úgy állította össze a szervezőcsapat, hogy a fiataloknak közösségi élményben legyen részük – hangzott el a rendezvény kapcsán tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

 

SZENT LÁSZLÓ ROCKORATÓRIUM

Bővebben: SZENT LÁSZLÓ ROCKORATÓRIUM Hiszen soha sem volt még olyan nagy szükségünk igazi példaképekre, mint manapság. Szent László királyunk egyenes, nemes tisztasága, törvényeinek határozottsága, cselekedeteinek önzetlensége megkérdőjelezhetetlen, talán ezért is lett a 2017-es év Szent László évvé nyilvánítva. Ennek apropóján készül a lovagkirályról szóló, Szent László, légy velünk! rockoratórium, táncjáték is, amely Erdély védőszentjének rendkívül erős, pozitív személyiségét, nagyszerű cselekedeteit, és a köré fűződő legendakört fogja össze, óriásprodukcióként zenében, dalban, táncban.

 

Ijesztő a népességfogyás és elöregedés Romániában, a nagyvárosok az utolsó bástyák

Bővebben: Ijesztő a népességfogyás és elöregedés Romániában, a nagyvárosok az utolsó bástyákA megállapításokat a Nemzeti Statisztikai Intézet friss adatai alapján lehet leszűrni. Ebből kiderül, hogy az országban 2016-ban 190 000 gyerek született, azaz 8,6 gyerek 1000 lakoshoz mérve, Ez az szám 2010-ben 211 000, 2000-ben 234 000 és 1990-ben 315 000 volt. A Ceaușescu-korszak utolsó éveihez képest mára a születések száma 48%-al esett vissza, vidéken még ijesztőbb a helyzet, vannak térségek, ahol 70-80%-al születnek kevesebben. Másrészt Romániában évente több mint 300 000-en mennek nyugdíjba, így az ország évente 100 000 munkaképes állampolgárt veszít. Ez hamarosan olyan munkaerőhiányt fog teremteni, amely az országban hatalmas problémákhoz fog vezetni, melyeknek már érezhetőek a jelei. 

Már 12 gyermek szegedi szívműtétjét támogatta a Rotary, kitüntették a program két orvosát

Bővebben: Már 12 gyermek szegedi szívműtétjét támogatta a Rotary, kitüntették a program két orvosátEgy szovátai lányunk is bekerült e tucatba és ma Istennek és a Szegedi orvosoknak, a klub tagjai segítségével meggyógyult!! 

Hálás köszönettel, 

Csaba t.

Száz éve tette közzé XV. Benedek pápa az „értelmetlen vérfürdő” ellen írott levelét

Bővebben: Száz éve tette közzé XV. Benedek pápa az „értelmetlen vérfürdő” ellen írott levelétMilyen könnyű az Istent, egyházat hibáztatni az ember bünös tettei miatt!! A mérhetetlen kapzsiság, arogancia, a párbeszédre való hajlam hiánya hány ember életét tette pokolá száz évvel ezelött? „A dicsőséges és virágzó Európa - írta az akkori pápa - egy egyetemes őrülettől megszállva valódi öngyilkosságba rohan?"

Érdemes elolvasni a száz évvel ezelött, XV. Benedek pápa által „értelmetlen vérfürdő” ellen írott levelét! 

Szeretettel, 

Csaba t. 

A csendes tragédia amiről senki sem beszél, pedig mi gyerekeinket érinti

Bővebben: A csendes tragédia amiről senki sem beszél, pedig mi gyerekeinket érinti Kedves Gyermeknevelő Testvérek!!
Annak idején Kopp Mária, magyar orvos, pszichológus, a „Mentális Egészségtudományok” társult kutatócsoportjának vezetője egy magán beszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, s nem is az atombombától, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti! 

Ima ereje- tanúságtétel

Bővebben: Ima ereje- tanúságtételEmese a csíksomlyói Szűzanya, Mária lánya, hisz létét e templom oltára előtt imádkozó szülei kérésére, Isten ajándékozó szeretetéből nyerte!! Imádkozok én is e kedves lányért, hogy Mária erényeibe öltözve élje földi életét!  

Örömmel tapasztalom, hogy milyen sok gyermekre vágyó nő imáját hallgatja meg Csíksomlyón, Mária lábánál a jó Isten!! 

Ifjúsági gyalogos zarándoklat

Bővebben: Ifjúsági gyalogos zarándoklatA görögkatolikus testvéreink az idei gyalogos zarándoklatuk alatt a mi Székelyhídi otthonunkat is útba ejtik!! Nagy örömmel készülök én magam is a találkozóra, a programjukat is szeretettel megosztom, jelzem, hogy mindannyiunkat szeretettel hívnak! Aki teheti kapcsolódjon be a zarándoklatba, mely által nem csak önmagunkhoz, egymáshoz, de a teremtő Istenünkhöz is közelebb kerülünk!! 

Csaba t. 

Alkategóriák

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak a mesékben él ronda, gonosz Vasorrú Bába és ártatlan, gyönyörűséges, csupa jóság Hófehérke. Csak a mesékben létezik, hogy minden fekete vagy fehér. Az életben csak árnyalatok vannak, a dolgok sötét- vagy világosabb szürkék. A világon minden embernek van esélye arra, hogy megtanuljon szeretni, hogy ő is elinduljon az élet útján. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. augusztus 19. szombat, Huba napja van. Holnap István napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ne beszéljetek...

A papok általában tudták, hogy a környezetükben ki jelentett, sőt voltak, akik maguk figyelmeztettek:
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube