Bővebben: Útlezárások, forgalomkorlátozások a pápalátogatáskor CsíkszeredábanMájus 31-én, pénteken 12 órától egészen szombat 18 óráig tilos lesz parkolni a Szék útján, a Kájoni János utcában, a Nagymező utcában, a Kis Somlyó utcában, valamint a Köves utcában.

Bővebben: 25 éves születésnapját ünnepelte a Bagoly EgészségházImádságos szeretettel gondolok e nagyszerű intézményt hordozó közösségre, s annak alapítójára néhai Dr. Pongrácz Józsefre. Sok gyermekünk, kollégánk részesült az ők gondoskodó, gyógyító tudásukban,  segítségükben Erdélyben, de Kecskeméten is!

Hálás szívvel,

Csaba t. 

Bővebben: „A szenteknek is volt múltja, a bűnösöknek is kell legyen jövője.”Pünkösd ünnepére készülünk! Május 19-én Balasagyarmaton egy valóságos pünkösdi csodában volt részünk. A fegyház 12 fogvatartottja színre vitték és előadták Szent Adorján életét! Ők az egy órás darabban, szerepeltek, énekeltek, zenéltek és mi sírva tapsoltunk nekik!! Elítélt rabok írták a szöveget a dalokat! Megálmodták, majd szépen lassan megtanulták, díszletet terveztek, varrtak, dolgoztak és olyan parádéson előadták, hogy magában a parancsnokban is megfogalmazódott a gondolat, hogy ezt a darabot el kellene vinni Szent Adorján ünnepén Budapestre egy kőszínházba, meg az iskolákba, a diákoknak!!

Vannak még csodák, 

Csaba t.

Bővebben: Ők az élet nektárjai: ma van a méhek világnapjaAz Egyesült Nemzetek Szervezetének döntése értelmében május 20-a 2018-tól a méhek világnapja. Az ENSZ ezzel a méhészek helyzetére és fontosságára hívja fel a világ figyelmét.

Bővebben: Jézus szeretetével azokat is szeretni tudjuk, akik bántottak bennünket!Május 19-én a vasárnapi evangélium alapján a Szentatya Jézus új parancsának értelméről elmélkedett a déli Mária-ima elimádkozását megelőzően.

Bővebben: Nem csak a regisztráltak vehetnek részt a csíksomlyói pápai szentmisénA szervezők kérik a híveket, hogy készüljenek méltóképpen és vegyenek részt minél többen imádságos lelkülettel június 1-jén a csíksomlyói pápai szentmisén. Várják azokat is, akik nem regisztráltak, de szeretnének részt venni a szentmisén, számukra a szervezők új szektorokat alakítottak ki.

Bővebben: Gyarapszik a nevelőszülők tábora, de még többre lenne szükségA napokban véget ér az az országos kampány, mely „Befogadlak” címmel megismertette és népszerűsítette a nevelőszülői hivatást.

Bővebben: Hetekig dolgoztak a szentléleki varrodábanA csíkszentléleki varrodában dolgozó asszonyok 400 papi stólát és hatvan, püspököknek tervezett miseruhát készítettek el a pápai szentmisére. A hetekig tartó munkát a napokban fejezték be a helyi vállalkozásnál, ahol egyébként eddig soha nem készítettek miseruhát. Az eredménnyel mindenki elégedett, a ruhákat május 30-án szállítják el Csíksomlyóra.

Bővebben: Jézus a mi oldalunkon harcol a gonosz ellen!Május 15-én a Szentatya a Miatyánkról szóló katekéziseinek sorában ma az ima utolsó kéréséről elmélkedett: „Szabadíts meg a gonosztól!” Hangsúlyozta: Jézus azt tanítja nekünk, hogy minden nehéz helyzetben elsőként az Atyát hívjuk segítségül!

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az esővíz a sáros agyagon keresztül jut a föld mélyébe, és kristálytiszta forrásként tör újra elő, hogy csillapítsa szomjunkat, így a pap méltatlansága nem akadályozza meg, hogy Krisztus cselekedjék általa a szentségek kiszolgáltatásakor.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 22. szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mikor én letérdelek...

Egy időben én is tanulmányoztam a keleti vallásokat, de nekem nagyon hiányzott a sok személyes kapcsolat, a szentek, a hozzám gyengéden odaforduló, megbocsátó Jézus, az irgalom, az élő, személyes istenkapcsolat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube